[anysurfer.logo]

Maak tijd vrij

Een projectwebsite waarbij we de brug slaan tussen jeugdhulp en jeugdwerk.
Home

Toolbox diversiteit

We geven je hieronder nog enkele interessante pagina's voor jeugdwerkers mee uit de Toolbox diversiteit.

Superheld
Drempels verlagen

Als je werkt aan toegankelijkheid en participatie, dan stoot je onvermijdelijk op het thema ‘drempels wegnemen’. Er is al heel veel geschreven over dit onderwerp. Zo bestaan er verschillende kaders die participatiedrempels op een overzichtelijke manier proberen te ordenen. Sommige kaders leggen de drempels bij het aanbod of de dienst. 

Het bekendste kader is dat van de vijf B’s en kijkt naar de begrijpbaarheid, beschikbaarheid, bereikbaarheid, betaalbaarheid en bruikbaarheid van het aanbod of de dienst. Op de pagina 'Drempels verlagen' gaan we dieper in op deze 5 B's:

Praktijk verhaal Bizon en JNM

In mei 2016 organiseerden JNM en BIZON samen een weekend. In enkele dagen konden de kinderen een idyllisch stukje Kempische natuur redden van een snode betonboer … maar met hun weekend samen schreven beide organisaties toch ook een klein stukje jeugdwerkgeschiedenis.

Hannes Vanhee, ondertussen beroepskracht bij Uit De Marge, was toen vrijwillige kampleider. Samen met Fabian Botterman, toenmalige stagiair bij JNM, bokste hij het weekend in elkaar. Fabian werkt ondertussen voor het Vrijetijdspunt van vzw Oranje. Nu blikt Hannes terug op die ervaring en wat er ervan overblijft: 

Mogelijkheden en uitdagingen

Op de pagina 'Mogelijkheden en uitdagingen' lijsten we enkele mogelijkheden op om te experimenteren binnen jouw organisatie:

  • Beleidsnota
  • Projectoproepen
  • Overheden
  • Fondsen

Lees de volledige uitleg: