[anysurfer.logo]

Maak tijd vrij

Een projectwebsite waarbij we de brug slaan tussen jeugdhulp en jeugdwerk.
Home

Iedereen verdient vakantie

Het netwerk

Het netwerk iedereen verdient vakantie is uniek en bijzonder. Meer dan 2000 partners bundelen hun krachten om het recht op vakantie waar te maken. Een succesvol partnerschap waarin Iedereen die de missie onderschrijft z'n steen(tje) kan bijdragen. Samen geloven we immers in de positieve effecten van vakantie en willen dat iedereen die kan ervaren. Vrije tijd en toerisme zijn belangrijk voor lichaam en geest. Iemand die zich goed voelt in z’n vel, functioneert beter. Iemand die zich gewaardeerd voelt, kijkt positief naar de samenleving. Iedereen verdient vakantie!

Iedereen Verdient Vakantie is er voor vakantiegangers die één of meerdere drempels ervaren, waaronder de financiële, dus zeker ook voor de kinderen en jongeren die in voorzieningen verblijven.

Het netwerk bestaat uit tal van verschillende partners. Toeristische ondernemers, sociale organisaties, provinciebesturen, sociale restaurants en De Lijn maken allemaal deel uit van de grote groep geëngageerden die mee vakantie mogelijk maken. De toeristische partners voorzien onder andere een korting op hun attractie, verblijf of georganiseerde vakantie, de sociale partners zorgen voor de toeleiding van vakantiegangers met een (financiële) drempel. 

“We proberen iedereen te laten blinken in wat die bijdraagt"

Marianne Schapmans , coördinator vakantieparticipatie: “We maken ontmoeting mogelijk. We stimuleren partnerschappen tussen toeristische bedrijven en sociale organisaties. We proberen iedereen te laten blinken in wat die bijdraagt. We houden de aandacht bij sterkten die onze partners in het netwerk inbrengen.” 


Missie

  • Wat is hun missie? Elke Vlaming kan op een zelfgekozen manier deelnemen aan toerisme.
  • Welke visie hanteren ze hierin? Iedereen is gelijkwaardig. Ze werken exclusief waar nodig en op maat waar nodig.
  • Wat zijn hun werkingsprincipes? Ze werken participatief, co-creatief, kwalitatief en altijd vanuit de sterkte van onze partners.
  • Hoe doen ze dat? Door kruisbestuiving, door de kwaliteit te bewaken en initiatieven te initiëren en te faciliteren.
Voorwaarden vind je op hun website. 

Informatie voor begeleiders binnen jeugdwelzijn

Word Sociale partnerorganisatie

Zoek je leuke vrijetijdsactiviteiten voor de kinderen en jongeren die bij jou verblijven? Er zijn meer dan 600 toeristische aanbieders van leuke daguitstappen, vakantieverblijven, georganiseerde vakanties en groepsverblijven. We leggen uit:

  • Daguitstappen: Een dagje weg met een grote of kleine groep, via Iedereen Verdient Vakantie is er een ruime waaier aan mogelijkheden. Een vakantie hoeft niet lang te duren. Het vakantiegevoel kan je al krijgen door er gewoon een dagje tussenuit te zijn. Je kan dieren begroeten in de zoo, duizelen in een pretpark, rondneuzen in een museum, plonzen in een zwembad en nog zoveel meer. Tal van toeristische attracties over heel Vlaanderen en Brussel maken deel uit van het netwerk Iedereen Verdient Vakantie.
  • Vakantieverblijven: Wil er iemand alleen op vakantie, met vrienden of met het gezin? In een hotel of een vakantiehuis, het aanbod vakantieverblijven is heel divers. Voor ieder wat wils. Het netwerk zorgt voor een ruim aanbod aan accommodatietypes, van hotels en B&B’s tot campings en vakantiecentra. Men kan er een weekend of een hele week op uit trekken, in het groen, in de stad of aan de kust.
  • Groepsverblijven: Met de voorziening kan je als groep terecht in het aanbod groepsverblijven. Van slapen in tipi’s tot supermoderne bivakhuizen, het kan allemaal. Denk goed na over de locatie, de periode, de verblijfsformule en de capaciteit. Neem contact met ons op en wij helpen je verder.
  • Georganiseerde vakanties: Willen kinderen en jongeren graag aansluiten bij een groep voor een vakantie waarvan de organisatie en planning helemaal vastliggen? Neem dan eens een kijkje in het aanbod georganiseerde vakanties. Tientallen verenigingen organiseren vakanties voor kinderen, jongeren, gezinnen of alleenstaande ouders.  

Sinds de beleidsnota toerisme 2014-2019, heeft het netwerk Iedereen Verdient Vakantie elke vakantieganger die een drempel ervaart onder zijn hoede. Dit houdt in dat ze mensen in armoede helpen met een toeristisch aanbod voor een kleine prijs. De vakantiegangers die een andere drempel ervaren helpen ze op weg met een op maat begeleiding naar hun vakantie of daguitstap toe. Voorbeelden van zo’n drempels zijn onder andere specifieke zorgvragen, leeftijdgebonden vereisten of zelfs voedselallergieën.

Op het platform Stel je vraag, deel je idee kan je terecht voor elke vraag die een op maat begeleiding vraagt. Jij stelt de vraag en zij gaan samen met het netwerk op zoek naar oplossende verbindingen. 

Als begeleider binnen het jeugdwelzijn kan jij met je organisatie een sociale partnerorganisatie worden in hun netwerk. Zo maak jij meer vakantie mogelijk!