[anysurfer.logo]

Maak tijd vrij

Een projectwebsite waarbij we de brug slaan tussen jeugdhulp en jeugdwerk.
Home

Iedereen verdient vakantie

Het netwerk 

Het netwerk ‘Iedereen verdient vakantie’ is uniek en bijzonder. Meer dan 2000 partners bundelen hun krachten om het recht op vakantie waar te maken. Een succesvol partnerschap waarin iedereen die de missie onderschrijft z'n steen(tje) kan bijdragen. Samen geloven we immers in de positieve effecten van vakantie en willen dat iedereen die kan ervaren. Vrije tijd en toerisme zijn belangrijk voor lichaam en geest. Iemand die zich goed voelt in z’n vel, functioneert beter. Iemand die zich gewaardeerd voelt, kijkt positief naar de samenleving. Iedereen verdient vakantie!

Iedereen Verdient Vakantie is er voor vakantiegangers die één of meerdere drempels ervaren, waaronder de financiële, dus zeker ook voor de kinderen en jongeren die in voorzieningen verblijven.  

Het netwerk bestaat uit tal van verschillende partners. Toeristische ondernemers, sociale organisaties, provinciebesturen, sociale restaurants en De Lijn maken allemaal deel uit van de grote groep geëngageerden die mee vakantie mogelijk maken. De toeristische partners voorzien onder andere een korting op hun attractie, verblijf of georganiseerde vakantie, de sociale partners zorgen voor de toeleiding van vakantiegangers met een (financiële) drempel.  

“We stimuleren partnerschappen tussen toeristische bedrijven en sociale organisaties"

Marianne Schapmans van Toerisme Vlaanderen zegt: “We maken ontmoeting mogelijk. We stimuleren partnerschappen tussen toeristische bedrijven en sociale organisaties. We proberen iedereen te laten blinken in wat die bijdraagt. We houden de aandacht bij sterkten die onze partners in het netwerk inbrengen.” (lees het volledige artikel)

Missie

  • Wat is hun missie? Elke Vlaming kan op een zelfgekozen manier deelnemen aan toerisme. 
  • Welke visie hanteren we hierin? Iedereen is gelijkwaardig. We werken exclusief waar nodig en op maat waar nodig. 
  • Wat zijn onze werkingsprincipes? We werken participatief, co-creatief, kwalitatief en altijd vanuit de sterkte van onze partners.
  • Hoe doen we dat? Door kruisbestuiving, door de kwaliteit te bewaken en initiatieven te initiëren en te faciliteren. 
Voorwaarden vind je op hun website.

iedereen verdient vakantie

Kan mijn organisatie dit ook doen? Hoe gaat het in zijn werk? 

Word een toeristische partner

Organiseert jouw organisatie vakanties en/of kampen voor kinderen en jongeren? Dan kun je mee vakantie mogelijk maken voor kinderen en jongeren die het financieel moeilijk hebben, door minstens 30% korting aan te bieden op de prijs. Iedere partner geeft korting naargelang zijn draagkracht en zo draagt iedereen een steentje bij. Door de goodwill van de partners is er een toeristisch aanbod voor mensen in armoede. Zo bereik je meer klanten en ontdek je nieuwe opportuniteiten.  

“In het jeugdwerk leren jongeren dingen als flexibel zijn, vertrouwen op anderen en rekening houden met elkaar"

Organisatiecoach Gil Géron: “Het jeugdwerk is een waardevolle plek waar kinderen de volheid van het leven kunnen ontdekken. In de ervaring van open tijd vinden kinderen kansen om hun gedachten de vrije loop te laten. Zo leren ze reflecteren op wat ze meemaken, wie ze zijn en waar ze van dromen. Ze leren dingen als flexibel zijn, vertrouwen op anderen, rekening houden met elkaar en omgaan met onverwachte dingen. Op kamp en in jeugdactiviteiten is leren gericht op het proces. Niet op de prestatie, het product.” (lees het volledige artikel)

Het vraagt uiteraard meer dan een financiële inspanning om partner te zijn van het netwerk. Reizen is voor de ene persoon net ietsje moeilijker dan voor de andere. Met de nodige voorbereiding en een open ingesteldheid kan je daar passend mee omgaan. Een klantvriendelijke en toegankelijke begeleiding hoeft niet moeilijk of duur te zijn, maar wel met de nodige zorg te gebeuren.

Heb je hier verder vragen over, aarzel dan niet om hen te contacteren.  Word partner en maak het verschil, geef vrijwillig een korting aan mensen in armoede.