[anysurfer.logo]

Pers

Pers

Megafoon

Over kinderen en jongeren wordt heel wat bericht in de media. De Ambrassade heeft kennis, een mening en een netwerk over thema’s die een impact hebben op de levenskwaliteit van kinderen en jongeren. We dragen onze kennis en standpunten in de eerste plaats uit naar onze sector en onze partners, maar als het moet doen we dit ook via de pers. Hieronder vind je de persberichten die we uitsturen. Ben je op zoek naar expertise rond een jeugd(werk)thema, dan kan je ons ook steeds een belletje geven. We helpen je graag met achtergrondinformatie, een goed praktijkvoorbeeld of ons licht op de zaak. 

Onder de vleugels van De Ambrassade werkt de Vlaamse Jeugdraad. Deze officiële adviesraad versterkt de stem van kinderen, jongeren en jeugdwerkorganisaties. Neem zeker ook een kijkje naar de persberichten van de Vlaamse Jeugdraad of abonneer je op de perslijst

Dagelijks krantenoverzicht ‘bundel jeugd’ 

De Ambrassade werkte in overleg met Gopress (Belga) aan een "bundel jeugd". Elke organisatie, erkend volgens het Vlaams decreet jeugd- en kinderrechtenbeleid, kan daarop intekenen. De bundel jeugd is een dagelijks krantenoverzicht rond jeugd, jeugdwerk en jeugdbeleid. Gopress is de digitale Belgische persdatabank toegankelijk op computer, tablet en smartphone. Via de persdatabank kan je een heleboel Vlaamse kranten, Vlaamse magazines, Franstalige kranten en Franstalige magazines raadplegen. 

De bundel jeugd 

 • De bundel jeugd is een overzicht van artikels die in de media verschenen rond jeugd, jeugdwerk en jeugdbeleid (ongeveer 10 interessante artikels per dag, trefwoorden in overleg met de organisaties die intekenden op bundel jeugd). 
 • Je ontvangt deze bundel elke werkdag. 
 • Als je intekent op de bundel, kan je de artikels gratis raadplegen en downloaden. 

Praktisch 

 • Abonnementsprijs bundel jeugd: 15 euro/per maand 
 • Ben je geïnteresseerd? Heb je extra vragen? Contacteer Jory Maeyaert.

logo Go Press

Samenaankoop Go Press 

De Ambrassade werkte in overleg met Go Press aan een samenaankoop voor de jeugdsector. Elke organisatie, erkend en/of gesubsidieerd binnen het Vlaams decreet jeugd- en kinderrechtenbeleid, kan intekenen op deze samenaankoop. 

 • Abonnementsprijs Go Press via de samenaankoop: € 375 per jaar Inclusief zoeken, toegang tot alle archieven en alerts (automatische meldingen over nieuwe zoekresultaten waarbij je zelf de dagen en het tijdstip van jouw meldingen kiest). Wel een extra kost voor het aankopen van magazines/kranten die je zelf interessant vindt.
 • Inclusief een extra gratis bundel ‘Jeugd’ (aangemaakt door De Ambrassade) met een dagelijks overzicht van artikels die in de media verschenen rond jeugd, jeugdwerk, jeugdbeleid, jeugdbeweging, kinderen en jongeren (via de samenaankoop: gratis raadplegen van deze bundel + gratis downloaden van alle artikels in de bundel).
Alle informatie over de bundel jeugd en de samenaankoop Go Press bij Jory Maeyaert.

Jory          Maeyaert
Jory Maeyaert
 • Pers- en communicatiemedewerker