[anysurfer.logo]

Stage

Stage

Stage lopen 

De Ambrassade wil een leeromgeving zijn voor iedereen die te maken krijgt met deze organisatie. Een goed stagebeleid is hier onderdeel van. 

Als referentie voor alles wat kinderen, jongeren en hun organisaties aanbelangt wil De Ambrassade aan studenten met een verschillend profiel een kans bieden om een stage te volgen. We willen dat de stage zowel voor de student als voor De Ambrassade een meerwaarde biedt. Want een jong en nieuw iemand in de organisatie brengt nieuwe frisse ideeën en externe know-how met zich mee. Voor de student is De Ambrassade een plek om werkervaring op te doen, om van je fouten te leren en om van je creatieve ideeën iets concreets te maken. 

De Ambrassade wil zich engageren om een leeromgeving te zijn voor studenten. Daarbij hoort vooral een degelijke opvolging: een stagebegeleider volgt je van nabij op, houdt contact met je school, volgt je werk op en zit tussentijds met je samen.  

Opdrachten van de stagiair

We proberen een stagiair een vastomlijnde opdracht te geven, met een eindpunt tijdens de stage. Dat geeft houvast aan de student en maakt het achteraf heel tastbaar wat precies de bijdrage van de stagiair is. Dit kan een deelproject zijn binnen een groter project. 

De Ambrassade biedt verschillende soorten stages aan: 

Stage binnen het administratief team 

Je draait mee met de administratieve medewerkers van de organisatie. Het onthaal verzorgen, logistieke ondersteuning bij de organisatie van events, verslagen maken van verschillende vergaderingen, databanken gebruiken en onderhouden, bestellingen plaatsen… zijn enkele zaken uit je gevarieerde takenpakket. We bekijken samen met jou welke zaken je wil leren en passen je takenpakket daaraan aan. 

Stage binnen de club communicatie 

Je werkt mee aan de nieuwe website van De Ambrassade, verzorgt de social media van De Ambrassade en Jongerengids.be en werkt mee aan de visuele vormgeving van campagnes, events… Dit doe je in nauwe samenwerking met de andere stafmedewerkers communicatie. Bij downloads hieronder vind je meer informatie over een stage binnen communicatie. 

Stage naar aanloop van het nieuwe project rond duurzaam en kwaliteitsvol werk voor jongeren 

In september 2018 gaat De Ambrassade van start met een nieuw project rond duurzaam en kwaliteitsvol werk voor jongeren. Met dit nieuwe project willen we de stem van jongeren laten horen tot bij beleidsmakers die beslissingen nemen over duurzame en kwaliteitsvolle loopbanen en de toekomst van werk. Via een grootschalige kwalitatieve bevraging in innovatielabs brengen we de meningen van jongeren in kaart. Voor de voorbereidingsfase van dit project zijn we op zoek naar een stagiair met kennis van economie en tewerkstelling om een vooronderzoek te voeren. Bij de downloads hieronder vind je meer informatie. Stagiairs die nadien hun thesis hieraan willen koppelen zijn meer dan welkom! 

De Ambrassade biedt jou als stagiair:

 • vergoeding vervoersonkosten voor woon-werk verkeer 
 • frequente ondersteuning en begeleiding van een stagebegeleider 
 • flexibele werkuren 
 • voldoende evaluatie en feedback momenten zodat je steeds kan bijleren
 • tewerkstelling binnen een jong en gedreven team van 30 medewerkers 
Interesse? Vul het kandidatenformulier in en stuur het naar stage@ambrassade.be. Binnen de twee weken kan je van ons antwoord verwachten. Aanvragen moeten wel twee maanden op voorhand binnen zijn. 

Contactpersoon: Timmy Boutsen, stage@ambrassade.be 

Timmy          Boutsen
Timmy Boutsen
 • Medewerker Jeugdwerkondersteuning