[anysurfer.logo]

#Jeugdwerkwerkt 2023

Een nieuw impactkader Jeugdwerk en een tweede editie Congres #Jeugdwerkwerkt op 6 juni 2023. Volg het op de voet!
Home

Inspiratiedag 2021

Op de inspiratiedag gaven 9 sprekers een boeiende toekomsttalk over allerhande thema's waar het jeugdwerk de komende jaren mee aan de slag moet. 

9 artikels met nieuwe vraagstukken voor het jeugdwerk

In 2020 strooide de coronacrisis roet in het eten. Jeugdwerkingen werden gedeeltelijk of volledig stilgelegd. Het jeugdwerk moest zichzelf heruitvinden, flexibel zijn en zich supersnel reorganiseren om het recht op jeugdwerk ook in tijden van crisis te waarborgen. De jeugdwerksector bleek bovendien essentieel om voor de belangen van kinderen en jongeren te ijveren bij politici en experts. Belangen die zeker in het begin van de crisis op de laatste plaats kwamen te staan. 

Op donderdag 21 mei 2021 organiseerden we de ‘inspiratiedag #Jeugdwerkwerkt’. Tien sprekers legden nieuwe vraagstukken voor aan jeugdwerkers en de jeugdwerksector. Zaken die zonder de coronacrisis niet zo opgevallen zouden zijn. We blikten terug op hoe het jeugdwerk creatieve oplossingen vond om met een crisis om te gaan, maar keken vooral vooruit naar de kansen voor de toekomst.

De experten die meewerkten aan deze inspiratiedag schreven hun boodschap neer in 9 korte artikels. Je kan ze op deze deelwebsite #Jeugdwerkwerkt lezen. Deze artikels geven voeding om onze ‘agenda voor de toekomst van het jeugdwerk’ te actualiseren. 

Over de maatschappelijke positie van jeugdwerk

Digitaal jeugdwerk