[anysurfer.logo]

Geniet nog even na van het congres #Jeugdwerkwerkt

Geniet nog even na van het congres #Jeugdwerkwerkt

Jeugdwerk   |  14 JUNI 2018

Agenda voor de toekomst

Op het congres #Jeugdwerkwerkt op 12 juni bepaalden we de agenda voor de toekomst. Kinderen & jongeren groeien op in een complexe wereld. Samen met jeugdexperten bracht de jeugdwerksector de voornaamste uitdagingen voor de jeugd vandaag in kaart, en bepaalden welke rol het jeugdwerk hier vandaag in speelt en in de toekomst wil spelen. Zo maakten ze een agenda van de toekomst op rond 5 thema’s: samenwerkingen met andere sectoren, vrijwilligerswerk, politisering van jongeren, jeugdwerk als plek voor experiment & diversiteit. Eva Vereecke en Dries De Smet leggen het even voor je uit in bovenstaande video.

We hebben het DNA, missie en agenda ook nog even samengevat in een schema:

Of herlees het eerste artikel in onze Ambras magazine:  #Jeugdwerkwerkt vandaag en in de toekomst.

Dit was het programma:

Jo Robberechts maakte ook een visueel verslag  van ons WRAP-UP moment waar we met enkele gasten reflecteerde over de dag.

Verslagen van de sessies

Er vonden 28 verschillende sessies plaats: In de voormiddag kon je kiezen uit 5 themasessies, met de 5 thema's als focus voor de agenda voor de toekomst. In de namiddag kon je proeven van praktijken, workshops en ideeën voor de toekomst daarrond, in 23 keuzesessies op 13 verschillende locaties. Bij elke sessie vroegen we iemand om verslag te nemen. De vorm kan daardoor variëren en is altijd een indruk van de verslaggever. Alle presentaties en andere documentatie die we ter beschikking kregen, plaatsen we er ook bij. Met dank aan de vele verslagnemers en de sessiegevers!

Bekijk hier de verslagen en presentaties!

Deze zomer nemen we de tijd om deze output te integreren op onze kennisbank en te verwerken in onze dienstverlening voor volgende jaar. Wij organiseren alvast 3 masterclasses rond enkele thema’s:

Conversation Starter

We experimenteerden op dit congres met Conversation starter, een tool om het netwerken te stimuleren. In het totaal registreerden 233 gebruikers zich en werden er 209 dates geregeld en daar zijn we erg blij mee. 

Sociale media

We waren trending op Twitter met de hashtag #jeugdwerkwerkt en ook op Instagram werden gretig foto's gedeeld. 

Bekijk hieronder het twitterverslag van die dag. Met dank aan Peter van Mullem.

Bekijk hier de instagramfeed

Foto's

Hiernaast kan je al wat foto's terugvinden, maar de grote hoop staat op onze facebook zodat je daar kan delen, liken en taggen!

Aftermovie

En als laatste: een hele dag #Jeugdwerkwerkt in 3 minuten. Enjoy!