[anysurfer.logo]

Verslag congres #jeugdwerkwerkt thema kracht van de stem

Verslag congres #jeugdwerkwerkt thema kracht van de stem

Kracht van de stem - #Jeugdwerkwerkt

In de themasessie voor de middag vertelde Bart Van Bouchaute (Arteveldehogeschool) hoe kinderen jongeren mee de samenleving vormgeven en welke rol jeugdwerk daarin kan spelen. Samen met Hanne Daniëls (Uit De Marge/CMGJ vzw) werden ook boeiende verhalen uit het veld gebracht. Er werd vooral een oproep gedaan: neem politisering op in het DNA en missie van je werking!

verslag kracht van de stem

Sessie: Meedenken over de maatschappij mag

Deze sessie werd gegeven door:

In deze sessie kwamen we te weten hoe we de publieke opinie beïnvloeden en het gedrag van mensen veranderen. Femma, JES en Ringland schrijven zelf proactief het verhaal mee en bepalen zo ook mee de politiek. Naar een betere work-life-balance tot sensibiliseringacties voor duurzamer leven.

Sessie: Politisering wat en waarom?

verslag kracht van de stem - sessie politisering

Deze sessie werd gegeven door:

Meer politiserend werken is nodig, zo bleek uit de sessie. Professionals moeten hier ook in gevormd worden, zodat dit (weer) onderdeel van het jeugdwerk wordt.

Sessie: Het ABC van actievoeren

Deze sessie werd gegeven door:

Een sterke opbouw en uitwerking van een actie is cruciaal om deze te doen slagen. Net zoals het draagvlak voor de actie. Lees het na in het verslag van één van de deelnemers. Zelf actie voeren? Ga te rade gaan bij het trainerscollectief van vredesactie.

Sessie: Lokale verkiezingen voorbij de zijlijn

Deze sessie werd gegeven door:

Jongeren betrekken bij lokaal bestuur, blijkt geen sinecure te zijn. Maar er is hoop, ken je Debattle al? Met ‘Inspiring Quality Youth Work’ heb je een tool in handen om te meten welke veranderingen je te weeg breng. Dat zat trouwens ook in de toolbox. Een deelnemer nam dit verslag