[anysurfer.logo]

Jeugdwerkzomer

Lees hier alles over de jeugdwerkzomer 2021. De zomerregels en het zomerplan 2021 op een rij.
Home

Bijlagen

Hier vind je alle bijlagen die bij de zomerplannen horen. 

Heb je het zomerplan gelezen? Dan heb je zeker ook gemerkt dat er heel wat links naar bijlagen zijn. Hier vind je al deze bijlagen terug. Check de lijst en klik op de bijlage die je nodig hebt, je wordt doorgestuurd naar de plek op deze pagina waar je de bijlage die jij nodig hebt kan downloaden. 

Bijlagen

Noodprocedure en tracing

  • Alle info over de noodprocedure vind je heel snel terug op een aparte noodprocedure tab hierboven.
Medische informatie

Contact en Communicatie

Hygiënische en praktische richtlijnen
Medische informatie

Wat zijn de risicogroepen?

Mensen die behoren tot de risicogroep zijn: personen ouder dan 65 jaar, volwassenen met diabetes, personen met hartziektes, long- of nieraandoeningen en personen van wie het immuunsysteem verzwakt is. Opgelet dit zijn de algemeen benoemde risicogroepen. Voor kinderen en jongeren kan dit verschillen, neem daarvoor zeker een kijkje in de lijst opgesteld door pediaters hieronder.

Als organisator is het vooral belangrijk dat je de deelnemers kan informeren over waar ze informatie vinden over de risicogroepen. Als organisator moet je niet zelf bepalen of iemand tot de risicogroep behoort en al dan niet kan deelnemen, je kan ouders en deelnemers vooral de informatie bezorgen waarmee ze zelf of via de huisarts kunnen bepalen of ze al dan niet kunnen deelnemen. Bovendien kan die inschatting dit jaar beïnvloed zijn wanneer de persoon al gevaccineerd is. Laat deze inschatting aan de huisarts over.

Wat moet er zeker in je medische fiche staan? 
Welke symptomen wijzen op corona?
Handen wassen
Hoe draag je correct een mondmasker?

Contact en Communicatie

Hoe kan je je organisatie of koepel bereiken?

We hebben een contactpagina gemaakt met de gegevens van heel wat organisaties in Vlaanderen en Brussel.

Hoe kan je communiceren naar je deelnemers, ouders, uitbater/terreineigenaar?

Hierboven kan je al heel wat materiaal terugvinden zoals brieven voor deelnemers en ouders, maar daarnaast voorzien we ook opnieuw deze pictogrammen op op je activiteit de regels visueel zichtbaar te maken.

Inspiratie en tips rond je redelijke aanpassingen

Zoals het ook in het zomerplan en de zomerregels staat: we gaan opnieuw voor een inclusieve zomer. Zoek je hierbij inspiratie of materiaal?

Inspiratie plekken voorzien voor kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties

Je kan hier ook goede praktijken terugvinden van organisaties over het voorzien van open plekken in de bubbel voor wie inschrijven niet evident is.


Hygiënische en praktische richtlijnen

Welke hygiënische en praktische richtlijnen zijn er afgesproken tussen uitbaters van jeugdverblijven?

Hieronder vind je het protocol voor jeugdtoerisme, zodat je ook weet wat er afgesproken is onder uitbaters van jeugdverblijven:

Welke hygiënische richtlijnen moet je volgen voor het poetsen van je gebouwen, tenten en infrastructuur?

Versoepeling op de richtlijnen op 18/6 doorgevoerd: gebaseerd op het draaiboek bij horeca is er een versoepeling m.b.t. afwas van eet- en kookgerief tussen bubbels (tijdens of na het kamp). Gebruik van Javel niet langer nodig. Grondige afwas met voldoende heet water (bij voorkeur), detergent en zorg voor properheid water en handdoeken volstaan.