[anysurfer.logo]

Tien jaar De Ambrassade: een nostalgische terugblik

Tien jaar De Ambrassade: een nostalgische terugblik

WAT WAT label - #Jeugdwerkwerkt - Beleidsnota 2022-2025

Op 5 december werd De Ambrassade tien jaar. Ook Vlaamse Jeugdraad mocht 20 kaarsjes uitblazen. WAT WAT werd 4 en Waddist 2 jaar. In het kader van dit feestjaar werden onze logo's lichtjes aangepast en werden er feestjes georganiseerd. 

Inhoudelijk willen we graag terugkijken op de dingen die we de voorbije jaren in beweging hebben gezet. Onze is DNA 'slogan' is immers: 'Vanuit oog voor het geheel, mensen en organisaties in beweging zetten om een positief en duurzaam verschil te maken.'

Hieronder lees je een aantal artikels die we in het kader van dit feestjaar maakten:

Tien jaar Fourage

Tien jaar Fourage: waar schuilt de kracht van ons grootste vormingsevenement?

We blikken terug op 10 jaar Fourage. Wat zijn succesfactoren van Fourage? En waarom zou elke jeugdwerker naar Fourage moeten komen? Wat waren de grappigste momenten? Collega organisatoren Jasmien en ex-collega Line kijken nostalgisch terug.

Impactevaluatie Generatiedoel Werk

Wat bereikten wij in die tien jaar door 7 jaar lang in te zetten op het thema werk? Tijd om de balans op te maken en te kijken naar de impact die we al dan niet hebben kunnen realiseren. Onder begeleiding van ACE Europe maakten we werk van een impactevaluatie rapport en goten we de resultaten in een mooi digitaal product.

Speelplaats met Toekomst

We besteedden de voorbije jaren extra aandacht aan schoolspeelplaatsen om zo meer fijne plekken voor kinderen en jongeren te creëren in Vlaanderen. Wat hebben we na 4 jaar bereikt met het project Speelplaats met Toekomst? Dat project ging van start in 2018. Een viertal jaar later, kijken we een eerste keer achterom en maken we in dit artikel een korte balans op van de impact die we met De Ambrassade met dit generatiedoel hebben bereikt. 

Tien jaar beleidsnotaondersteuning

Tien jaar De Ambrassade is tien jaar lang jeugdverenigingen helpen bij het maken van hun beleidsnota. Naar aanleiding van ons tien jarig bestaan, kijkt collega Timmy Boutsen nostalgisch terug. Hij neemt je mee in de geschiedenis, rakelt herinneringen op en kijkt vooruit.

Hoe is WAT WAT ontstaan? Van papieren jongerengids tot online platform

Wie jong is en vol vragen zit, vindt sinds 2018 antwoorden bij WAT WAT. Maar De Ambrassade maakte al werk van jeugdinformatie nog voor er sprake was van een online platform. 

Founding mothers Marian en Sofie doen een boekje open over de geschiedenis van WAT WAT. Marian Michielsen en Sofie Iserbyt werkten 8 jaar lang voor De Ambrassade aan jeugdinformatie. Marian als verantwoordelijke voor jongerengids en WAT WAT: de inhoud, het partnernetwerk en het latere label. Sofie werkte als onderzoeksmedewerker en stond bij WAT WAT in voor de merkbeleving en strategie. Samen doopten ze de toenmalige Jongerengids om tot jongereninformatieplatform WAT WAT. Hoe ging dat in z’n werk?

Vijf jaar #jeugdwerkwerkt

Je hebt ongetwijfeld al iets horen waaien over het congres #jeugdwerkwerkt op 6 juni. In dit artikel nemen we je even mee naar het vorige congres in 2018, de stappen die ondertussen ondernomen zijn en blikken we vooruit naar juni. We kunnen je al verklappen dat we jeugdwerkeffecten hebben toegevoegd aan de vorige agenda voor de toekomst. Hoor je het nu in Keulen donderen? Geen nood: lees dit artikel en je bent mee met de grote lijnen ;-) 

18 jaar basisvorming startende jeugdwerkers

De basisvorming startende jeugdwerkers blijft na 18 jaar nog steeds een succes. Maar waarom organiseren wij dit al jaar en dag? Naar aanleiding van ons 10 jarig bestaan, blikken we terug op deze basisvorming. 

Waddist: een online community die er voor elkaar wil zijn

Waddist bestaat 2 jaar en we hebben in die tijd veel bijgeleerd. Onze grootste les tot nu toe? Wij wilden de stem van jongeren laten horen, maar kregen daarbij onverwachts een jongeren-community die er vooral voor elkaar wil zijn.