[anysurfer.logo]

Ondersteuningstraject beleidsplanning 2026 - 2030

Ondersteuningstraject beleidsplanning 2026 - 2030

Beleidsnota 2026-2030

Ook al ben je nog volop bezig met het uitvoeren van je huidige beleidsnota, toch moet je je alweer voorbereiden op een nieuwe beleidsperiode. Wij helpen je alvast met je nieuwe beleidsplanningsperiode 2026-2030 zodat je vóór 1 januari 2025 een sterke en kwaliteitsvolle beleidsnota kan indienen. Op deze pagina vind je het overzicht van ons gehele ondersteuningstraject.

8 fases op 1 poster

In het najaar van 2023 zal elke Vlaams erkende jeugdwerkvereniging een poster ontvangen. Ze geeft je in één oogopslag het overzicht van alle fases die je moet doorlopen om te komen tot een kwalitatieve nieuwe beleidsnota.  

1 toolbox over 8 fases

Over elke fase schreven we heel wat informatie neer in onze toolbox. We spekken ze telkens met de nodige achtergrond informatie, methodieken en goede voorbeelden. Doorheen heel het ondersteuningstraject en telkens wanneer een nieuwe fase wordt opgestart, zullen we deze toolbox blijvend updaten met de laatste nieuwe informatie.

Na iedere vorming kan je ook de presentaties en de werkdocumenten terugvinden in deze toolbox.

6 vormingsdagen met o.a. 1 consultatiemoment 

We organiseren van oktober 2023 t.e.m. september 2024 zes vormingsdagen die telkens één fase of meerdere onderdelen van een fases zullen behandelen. Op deze vormingsmomenten geven we goede voorbeelden, maken we samen oefeningen, wisselen we met elkaar uit of laten we experts aan het woord.

Aan één van deze vormingsdagen is ook een consultatiemoment gekoppeld. Het moment om één op één terug te koppelen over jouw beleidsplanningsproces en jouw vragen ter advies aan een expert voor te leggen.

Je kan per vormingsdag en voor sommige vormingsdagen ook per dagdeel apart inschrijven.

Noteer deze data alvast in je agenda:

Op vraag van beleidsnotaschrijvers faciliteren we twee gratis samenschrijfdagen om samen te schrijven aan jullie nieuwe beleidsnota. Op dit moment kan je samen schrijven, uitwisselen, connecties liggen en elkaar motiveren! 

1 poule van externe consultants

Biedt ons ondersteuningstraject net niet voldoende om jullie eigen proces helemaal in goede banen te leiden? Dan verwijzen we graag door naar onze poule van begeleiders. Dit zijn gedreven freelancers of organisaties met expertise in het jeugdwerk en/of het begeleiden van beleidsplanningsprocessen. Zij kunnen jouw organisatie helemaal op maat en intensief begeleiden.

1 speciale nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze aparte nieuwsbrief voor het ondersteuningstraject beleidsplanning 2026-2030. Tweemaandelijks mag je deze in je mailbox verwachten.

Benieuwd naar de vorige nieuwsbrieven? Bekijk ze op onze toolbox. 

Wat na het indienen van je nieuwe beleidsnota?

Ook dan staan we klaar om de eerste ontwerpadviezen te analyseren en de tendensen uit de definitieve adviezen en beslissing van de minister terug te koppelen aan de jeugdwerksector. 

Specifieke vragen?

Toch nog iets gemist? Iets onduidelijks of een specifieke vraag? Neem dan contact op met onze medewerkers van team jeugdwerkondersteuning! 


Senne          Misplon
Senne Misplon
 • Medewerker jeugdwerkondersteuning