[anysurfer.logo]

Ondersteuning Beleidsplanning - fase 4 (halve dag)

Ondersteuning Beleidsplanning - fase 4 (halve dag)

jeugdwerkondersteuning   |  5 MAART 2024 | 09:30-12:30

FASE 4: Analyse, uitdagingen en opties 

Deze vorming is volzet. Wil je graag op de wachtlijst? Contacteer dan senne.misplon@ambrassade.be. 

Ook al ben je nog volop bezig met het uitvoeren van je huidige beleidsnota, toch moet je je alweer voorbereiden op een nieuwe beleidsperiode. Wij helpen je alvast met je nieuwe beleidsplanningsperiode 2026-2030 zodat je vóór 1 januari 2025 een sterke en kwaliteitsvolle beleidsnota kan indienen. 
We organiseren van oktober 2023 tot en met september 2024 zes vormingsdagen die telkens één fase of meerdere onderdelen van een fase behandelen. Op deze vormingsdagen geven we goede voorbeelden, maken we samen oefeningen, wisselen we met elkaar uit of laten we experts aan het woord. Meer info over ons het volledige aanbod (poster, nieuwsbrief, vormingen, uitwisselingsplatform, lijst met freelancers, extra methodieken en toolbox) kan je hier vinden. 

Deze vorming gaat over: Fase 4: analyse, uitdagingen en opties 

Om een goede analyse te maken van al je verzamelde onderzoekgegevens heb je ook een handig analyse instrument nodig. Wij kiezen ervoor om de SWOART te gebruiken. In deze vorming leggen we je uit hoe je met dit instrument aan de slag gaat. Vervolgens gaan we zelf ook oefenen en steken we je verzamelde gegevens in het SWOART-inspiratierooster om zo te bekijken welke lijst van beleidsuitdagingen er uit rollen. 
Na deze vorming kan je helemaal zelf aan de slag met de SWOART en de oefening doen met je stuurgroep beleidsnota, je collega’s of zelfs met grote groepen van vrijwilligers.

Programma

Het concrete programma wordt later bekend gemaakt. 

 • 09u30: Onthaal met koffie en thee  
 • 09u45: fase 4 - analyse, uitdagingen en beleidsopties  
 • 12u30: einde

Andere momenten binnen dit ondersteuningstraject

Senne          Misplon
Senne Misplon
 • Medewerker jeugdwerkondersteuning