[anysurfer.logo]

Inspiratiedag open en gedeelde speelplaatsen

Inspiratiedag open en gedeelde speelplaatsen

Ruimte   |  27 OKTOBER 2020 | 09:30-16:30

Het belang aan jeugdvriendelijke ruimte is meer dan ooit bewezen in de Coronacrisis. Als we tegemoet willen komen aan de noden van kinderen om in hun buurt te kunnen spelen, moeten we op zoek gaan naar meer publieke en duurzame jeugdruimte. Schoolspeelplaatsen solliciteren hiervoor door hun ligging in de wijk, door hun potentieel aan ruimte en speelimpulsen en zijn zo ook na de schooltijd gedroomde speelplekken. Op deze inspiratiedag maak je kennis met scholen die hun speelplaatsen op verschillende manieren openbreken voor het jeugdwerk, de buurt en buurtorganisaties.

We koppelen de aanwezige ervaring en expertise in Kortrijk aan de inzichten van experten en stellen per fiets een aantal projecten voor.

Deze inspiratiedag is onderdeel van het traject rond de projectsubsidie ‘bewegingsvriendelijke en gedeelde speelplaatsen’ van de Vlaamse overheid. De Ambrassade en MOEV ondersteunen daarin de 114 scholen die subsidies hebben gekregen om hun speelplaats open te stellen voor andere gebruikers. In samenwerking met de stad Kortrijk.  

Doelgroep

Deze boeiende dag is er voor jeugdambtenaren, jeugdwerkers, ruimteplanners en andere professionelen in de aanleg van schoolspeelplaatsen.  

Peter           Bosschaert
Peter Bosschaert
 • Beleidsmedewerker ruimte & mobiliteit
 • JC Tranzit, Nelson Mandelaplein, Kortrijk, België

€ 30 (basistarief) - € 50 (basistarief) - € 75 (solidariteitstarief)

 • 27 OKTOBER 2020 | 09:30-16:30