[anysurfer.logo]

Kom naar onze inspiratiedag open en gedeelde speelplaatsen

Kom naar onze inspiratiedag open en gedeelde speelplaatsen

Jeugdwerk   |  15 SEPTEMBER 2020

(Speel)ruimte staat onder druk in Vlaanderen. Tijdens de lock-downperiode en de versoepelingen erna is meer dan ooit de nood aan meer kwaliteitsvolle jeugdplekken bewezen. Niet iedereen heeft een eigen tuin of speeltuin in de buurt. Kinderen, jongeren en hun organisaties hebben ruimte nodig voor ontmoeting, spelkansen, experiment en beweging. 

Met ons project bewegingsvriendelijke en gedeelde schoolspeelplaatsen zetten we de mogelijkheden van gedeeld gebruik voor schoolbesturen in de verf. We focussen in het bijzonder op de kansen die speelplaatsen bieden voor jeugdwerkorganisaties. Op die manier overtuigen we alle betrokken partijen van het belang van de school als leer- en speelplek in de buurt.  Door hun ligging in de wijk, door hun potentieel aan ruimte en speelimpulsen zijn schoolspeelplaatsen ook na schooltijd gedroomde speelplekken. 

Op de inspiratiedag van dinsdag 27 oktober maak je kennis met scholen die hun speelplaatsen op verschillende manieren delen met het jeugdwerk, de buurt en buurtorganisaties. Op die dag koppelen we ervaringen en expertise in Kortrijk aan de inzichten van experten. Via een aansluitende fietstocht stellen we een aantal speelplaatsprojecten voor. Op donderdag 29 oktober volgt een terugkoppelingsmoment en bieden we zo extra leer- en netwerk kansen om aan de slag te gaan met het slim delen van speelplaatsen.

Wil je ontdekken wat een speelplaats in je buurt kan betekenen voor je jeugdwerking? Hoe pakt een lokaal bestuur het delen van schoolspeelplaatsen aan? Hou jij als ruimteplanner wel rekening met speelplaatsen die kunnen gedeeld worden met de buurt en jeugdwerkingen?  Kom dan samen met ons een kijkje nemen in Kortrijk en schrijf je in op onze inspiratiedag op 27 oktober.

Peter           Bosschaert
Peter Bosschaert
 • Beleidsmedewerker ruimte & mobiliteit