Presentatie studiedagen

Om andere organisaties aan te zetten om goeie jeugdinformatie te maken, organiseert De Ambrassade studiedagen. Hier vind je de presentaties van de studiedag Naar een superproduct, van 22 september 2016 en de Inspiratiedag jeugdinfo van 29 november 2017.

Schrijven voor het web

Weet jij wat goeie webteksten zijn? Hoe kan je de teksten op je website aanpassen aan je doelgroep? Wat maakt een webtekst onduidelijk? Geen idee? Farida Barki van Wablieft zette je op weg tijdens de studiedag. Hier vind je haar presentatie.

Schrijven op maat van kinderen en jongeren

In deze workshop leer je hoe je moet schrijven voor kinderen en jongeren. Welke leeftijd kan welke taal aan? Wat houdt duidelijke taal precies in en hoe herken je een onduidelijke tekst? Deze informatie en nog veel meer tips om duidelijk te schrijven, krijg je van Farida Barki van Wablieft in deze presentatie.

Storytelling en Infographics

Verhalen hebben de kracht om denken, voelen en handelen te veranderen. Met verhalen spreek je niet alleen de rede aan, maar ook het hart en ziel van je publiek. Ook als je jongeren wil bereiken en motiveren, werken verhalen.

Met infografieken leer je complexe informatie op een mooie manier presenteren. Leer infografieken maken die de aandacht van jongeren trekken en die de juiste boodschap presenteren. Welke technieken zijn er om je boodschap te visualiseren en welke gebruik je best? Anneleen Ophoff weet het en deelt haar kennis over storytelling en infographics online en in deze presentatie.

Woorden en beelden k(l)eurig kiezen

Hoe kan je als organisatie je boodschap aantrekkelijker maken voor een cultureel divers publiek? De Kosovaarse vlag hijsen? Tolken in je team opnemen? Gebarentaal? Of kan je communicatiemateriaal attractiever maken door een beter woord- en beeldgebruik? Je leert het van Ingrid Tiggelovend van Studio Sesam. Kom meer te weten in haar presentatie.

Jeugdinfo in Schotland

Young Scot is het jongerenmerk van Schotland, dat elke Schotse jongere kent en gebruikt. Ze bieden jeugdinformatie aan, maar ook een kortings- en puntensysteem waarmee ze zo wat elke jongere in Schotland bereiken. Young Scot is hét voorbeeld dat minister Gatz naar voor schuift om het nieuwe informatie- en adviesplatform aan te spiegelen. Sean Bookless dompelde ons onder in de digitale jeugdinformatiestrategie van Young Scot. Zijn presentatie vind je bij de downloads onderaan.

GDPR

Vanaf mei 2018 moeten we ons allemaal conformeren met de nieuwe privacywetgeving (kortweg de ‘GDPR’). Scwitch verdiepte zich in de materie en deelt de kennis. De presentatie van Scwitch vind je bij de downloads onderaan.