Jeugdinfo

Jeugdinformatie is informatie op maat van kinderen en jongeren. Informatie die mogelijk maakt dat kinderen en jongeren zelf keuzes kunnen maken op scharniermomenten in hun ontwikkeling. Op die manier verstevigen we hun maatschappelijke positie en dragen we bij aan hun competenties om hun leven zelf in handen te nemen.


Om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren goed geïnformeerd raken richt De Ambrassade haar pijlen op drie centrale doelgroepen: 

Jeugdinformatiespelers

De Ambrassade brengt het jeugdinformatielandschap in kaart, ondersteunt en stemt de verschillende spelers op elkaar af.

De Ambrassade brengt verschillende informatiespelers samen, over de sectoren heen. Dit gebeurt op de Commissie Jeugdinformatie. Daarnaast lanceerde De Ambrassade in 2013 een kwaliteitslabel Trusty. Het Trusty-label is een zichtbare (h)erkenning van de kwaliteit informatieproducten van informatiespelers allerhande. 

Voor wie werkt met kinderen en jongeren

Voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt, is er Jeugdinfotheek.be. Op basis van de leeftijd van de groep jongeren en op basis van het thema kunnen zij er zoeken naar de meest geschikte website, brochure, spel of methodiekenbundel.  

Daarnaast ondersteunt De Ambrassade een netwerk van Jongereninformatiepunten of JIP’s.

Kinderen en jongeren, van 11 tot 25 jaar

De Ambrassade houdt de vinger aan de pols als het gaat om informatiebehoeften van kinderen en jongeren en creëert, samen met jeugdinformatie-actoren, een veelzijdig informatieaanbod op maat van kinderen en jongeren onder de naam Jongerengids. Het betrekken van kinderen en jongeren is voor De Ambrassade een voorwaarde om tot goede jeugdinformatie te komen.

Meer weten over jeugdinfo? Bezoek de jeugdinfotheek.

Nieuws

We verwelkomen twee organisaties in ons Trusty netwerk. De advies- en erkenningscommissie keurde de aanvragen goed van: Publiq voor jongerenwebsite www.bill.be . De advies- en erkenningscommissie was...
Vandaag, op de inspiratiedag Wereldspelers, presenteren we jou 10 beleidsaanbevelingen voor meer vrijetijdskansen voor jonge nieuwkomers. WERELDSPELERS Twee jaar geleden bereikten ons via de media...
De folders G-sport en Je rijbewijs halen zijn op. We hebben beslist om onze Jongerengidsfolders niet meer bij te drukken. Deze folders kan je dus niet meer bestellen. Ook in een totaalpakket folders...