[anysurfer.logo]

Infonamiddag evaluatie geattesteerde kadervorming in het jeugdwerk

Infonamiddag evaluatie geattesteerde kadervorming in het jeugdwerk

Jeugdwerk   |  3 DECEMBER 2018

Organiseert jouw organisatie geattesteerde kadervorming (Cursus animator, hoofdanimator of instructeur)? Lees dan zeker dit belangrijke bericht! 

Schrijf je in voor het infomoment evaluatie kadervorming in het jeugdwerk!

Op 10 december 2018 stelt het Departement Cultuur, Jeugd en Media de resultaten voor van een onderzoek over de kadervormingstrajecten in het jeugdwerk. Zij lieten dit onderzoek uitvoeren door VIVES Hogeschool naar aanleiding van de wijziging in de regelgeving rond geattesteerde kadervorming. De voorbije drie jaar werd er onderzoek gedaan naar de gevolgen van deze nieuwe regelgeving. Iedereen is welkom op dit moment, maar je moet wel inschrijven voor 7 december! Alle informatie en de inschrijvingslink vind je hier terug.

Werkgroep kadervorming van het departement 

Vanaf januari 2019 gaat de werkgroep kadervorming van het departement aan de slag met de aanbevelingen uit dit onderzoek. De werkgroep zal de aanbevelingen analyseren en eventueel een voorstel tot wijziging van de regelgeving rond kadervorming voorbereiden. Je kan je nog steeds kandidaat stellen om te zetelen in deze werkgroep. De deadline hiervoor is 12 december. De kandidaten worden verkozen door de kerngroep van de commissie Jeugdwerk op 19 december. Het kandidatenformulier en de oproep vind je rechtsonder deze pagina.

Open werkgroep kadervormingsbeleid van De Ambrassade 

Niet alle organisaties zullen zetelen in de werkgroep van het departement, maar we vinden het belangrijk dat de stem van iedere organisatie wordt gehoord. Daarom richt De Ambrassade de ‘open werkgroep kadervormingsbeleid’ op. In deze werkgroep, die open is voor iedereen, zullen we de werkgroep van het departement samen voorbereiden. 

Klinkt dit jou allemaal als nieuwe informatie in de oren? Stuur dan snel een mailtje naar Jasmien en we voegen je toe aan de juiste communicatiekanalen. 

Jasmien          Schutz
Jasmien Schutz
 • Coördinator jeugdwerkondersteuning en breed jeugdbeleid