[anysurfer.logo]

Stap mee op de klimaatmars

Stap mee op de klimaatmars

Jeugdwerk   |  26 OKTOBER 2018
Claim the climate

Samen op straat voor het klimaat. Dat is in een notendop wat Claim the climate is. Op zondag 2 december wil deze mars zo veel mogelijk verschillende mensen de straat op krijgen om onze beleidsmakers & onze brede maatschappij een signaal te geven: doe er écht iets aan voor het te laat is. Jongeren, kinderen & jeugdwerkers kunnen niet ontbreken. Met de Vlaamse Jeugdraad en De Ambrassade lopen we mee in deze mars, en hopen we onderweg héél veel jonge mensen & collega-jeugdwerkers te vinden.

Waarom zou ik hier mijn zondagnamiddag aan opofferen?

Voor jonge mensen is het nu aanpakken van de klimaatopwarming des te belangrijker. Als onze politici vandaag geen ambitieuze acties invoeren zal de temperatuur op aarde meer dan 3 graden stijgen. Onze grijze politici zullen misschien niet meer puffen en zweten, maar de jonge generaties zullen de dupe zijn van problemen die hierdoor ontstaan. Denk maar aan overstromingen, extreme hitte, voedselonzekerheid… Tijd dus om in actie te komen! Vandaag moeten we het doen, want morgen is het misschien te laat.

Wat kan jij doen?

Je hoeft niet onverschillig in je zetel te blijven zitten. Als jongere of jeugdwerker kan je een signaal geven, impact hebben. Doe dit door …

  • Deel te nemen aan de klimaatmars ‘Claim the climate’ op zondag 2 december.
  • Loop mee in het jongerenblok! Alle jongeren, jeugdwerkers en jonge gezinnen lopen in 1 blok. We vertrekken aan Brussel Noord. Het startuur geven we je nog mee.
  • Kom in outfit! Doe je uniform aan, breng de vlag van je organisatie mee, OF: doe een bandana op je hoofd, en combineer met een zonnebril en een blauwe cirkel op je hand als symbool van de aarde. Hiermee geven we het signaal dat we als jongeren over 20 jaar niet met onze zonnebril willen rondlopen in december.
  • Deel het Facebook evenement en de datum met je vrienden, jeugdwerkers. Je eigen netwerk mobiliseren is het allerbelangrijkste.
  • Vertel online waarom #ClaimtheClimate belangrijk is, en wat jij verwacht van beleidsmakers. Wil je meer doen, zoals helpen, een vertrekpunt registreren met jouw organisatie of flyers verspreiden? Neem een kijkje op www.claimtheclimate.be
Meer informatie www.claimtheclimate.be of via info@klimaatcoalitie.be

#krachtvandestem