[anysurfer.logo]

Postgraduaat "Politisering in het Sociaal Werk"

Postgraduaat "Politisering in het Sociaal Werk"

Jeugdwerk   |  27 JUNI 2022

Jeugdwerkers geven mee vorm aan de samenleving en in het bijzonder ook een stem aan kinderen en jongeren. Door in te zetten op de politiserende rol maakt jeugdwerk belangrijke kwesties publiek waar ze in hun praktijk mee te maken krijgen.

Postgraduaat 'Politisering in het Sociaal Werk'

Postgraduaat

Wil je graag een diepgaande bijscholing volgen over politisering? Je samen met ander professionals uit diverse sectoren je verder bekwamen in hoe je publiek kan gaan? Volg dan de postgraduaat "Politisering in het Sociaal Werk"

Verschillende docenten die betrokken zijn in het postgraduaat werkten ook mee aan het boek ‘Publiek Gaan! Politiserend handelen in het sociaal werk’ dat Socius onlangs publiceerde. Het postgraduaat is een samenwerking tussen de opleidingen Sociaal Werk van Arteveldehogeschool, HOGENT, Howest en UGent, met ondersteuning van de Associatie Universiteit Gent en met medewerking van SAM, steunpunt Mens en Samenleving. 

 • De bijscholing bestaat uit 5 modules en omvat 20 studiepunten in het totaal. 
 • Het programma loopt met een veertiendaags ritme op donderdagen vanaf 29 september 2022 tot 22 juni 2023, telkens van 9 uur tot 17 uur. 
 • De lessen gaan door op Campus Dunant (Dunant 2) in Gent.

Duwtje in de rug nodig?

De Ambrassade geef een extra duwtje in de rug. Voor 3 jeugdwerkers die het postgraduaat willen volgen, voorzien we een toelage van 250 euro

Om in aanmerking te komen voor deze toelage moet je tewerkgesteld zijn in een Vlaams erkende jeugdvereniging. We werken volgens het principe van ‘first-in, first served’. 

Neem contact op met Timmy Boutsen voor meer informatie:

Timmy          Boutsen
Timmy Boutsen
 • Medewerker Jeugdwerkondersteuning