[anysurfer.logo]

Dit was Fourage 2020

Dit was Fourage 2020

Kracht van Vrijwilligers

Fourage 2020 was opnieuw een succes! 250 jeugdwerkers, zowel vrijwilligers als beroepskrachten, lieten zich door 38 sessiegevers inspireren tijdens drie dagen vol boeiende workshops!

Elke dag werd opgestart met een lekker ontbijt (we zijn nog altijd de overschot van de pannenkoeken aan het opeten!). En nadien zetten drie jeugdwerkorganisaties een massa-kennismakingsspel op, zodat iedereen onmiddellijk goed wakker was. Op vrijdag maakten we samen zelfportretten met Scouts en Gidsen Vlaanderen, op zaterdag verstopten de vrijwilligers KLJ overal kleine opdrachtjes en op zondag bouwden we torens met bamboe en stoelen onder het toezicht van de mensen van kunstjeugdbeweging Bazart.  

De lunch werd verzorgd door de mensen van Bits N Bites, een organisatie waar jongeren met een mentale beperking die elders moeilijk aan de slag kunnen, de kans krijgen om hun talenten te ontplooien. We aten superlekkere broodjes en pastasalades. Misschien een goeie tip om deze catering zelf eens in te schakelen op jouw evenement?

Tijdens de lunch kreeg iedereen de kans om een vraag te stellen aan zijn/haar collega jeugdwerkers en er was de mogelijkheid om deel te nemen aan de #WhatThePok VR-experience van JOETZ. Zij maakten een film om te tonen wat stress met jongeren doet.

Maar het allerbelangrijkste en de reden waarom jij waarschijnlijk op Fourage was, zijn (naast de pannenkoeken) de workshops! Hieronder vind je nogmaals het overzicht, met eventueel de presentatie of de documenten die werden gebruikt tijdens de workshops. Veel plezier ermee en hopelijk tot volgende jaar!  

Workshops - handouts en presentaties

Vrijdagvoormiddag 7/2

Zaterdagvoormiddag 8/2

Misschien zijn deze twee momenten ook iets voor jou?