Vorming startende jeugdwerkers

Niet alle startende beroepskrachten in de jeugdsector hebben al evenveel kennis in huis over het jeugdwerk en zijn manier van werken. Vaak is het dat eerste (half) jaar toch echt bijbenen om je werk onder de knie te krijgen.

Met de vorming voor startende jeugdwerkers proberen we je een heel eind op weg te helpen. We reiken je heel wat tools en oefeningen aan om net iets sneller in het diepe te leren zwemmen.

De vorming bestaat steeds uit twee dagen: één verdiepende dag die volledig om jou en je organisatie draait. We onderzoeken de missie en visie van je werking en hoe je die kan hanteren, geven je inzicht in het gebruiken van de beleidnota en hoe je je werk projectmatig en met behulp van vrijwilligers tot een goed eind kan brengen. De tweede dag van het traject is dan weer verbredend: we dompelen je onder in een jeugdwerkbad en schetsen een breed beeld van de jeugdwerksector, het jeugdbeleid en de geschiedenis ervan en leren je er een weg in te banen.

Kortom: tijdens deze vorming maak je kennis met verschillende actoren, organisaties, praktijken en actuele thema’s. Het traject wordt aangeboden in het najaar 2017 en herhaald in het voorjaar 2018.

Voor meer info, klik door op dit kalenderitem: