[anysurfer.logo]

Jeugdwerk

Jeugdwerkland

Belangrijk nieuws

Op 27 september nodigen we de nieuwe minister van Jeugd en de nieuwe parlementsleden van de Commissie Jeugd van het Vlaams Parlement uit om het veld van jeugdbeleid en jeugdwerk goed te leren kennen.

Iedereen is welkom vanaf 13u in de TOP van de KVS om met heel het jeugdwerk aan onze nieuwe minister en politieke vertegenwoordigers een eerste straffe indruk te maken. We brengen het brede perspectief van kinderen en jongeren tot leven en bouwen samen verder aan de krachten voor de agenda van de toekomst van het jeugdwerk. De Vlaamse Jeugdraad pakt op haar beurt uit met haar unieke en krachtige beleidswerk voor alle kinderen, jongeren en hun organisaties.

Agenda voor de toekomst

We gaan ook verder aan de slag met de agenda voor de toekomst. We nemen het DNA en de missie van het jeugdwerk, maar ook de 5 toekomstthema's mee in alles wat we doen.

Wil je meer weten over het DNA en de missie van het jeugdwerk? Check dan zeker het onderwerp #Jeugdwerkwerkt in onze kennis. Of heb je interesse in één van de vijf thema's van de agenda van de toekomst? Neem een kijkje in op de pagina Kennis, waar je heel wat interessante artikels rond Kracht van Diversiteit, Kracht van Vrijwilligers, Kracht van de stem, Kracht van Kruispunten en Kracht van Experiment terug kan vinden.

Ook het basiswerk jeugdwerk werd helemaal overgezet naar onze nieuwe website. Je kan er terecht voor een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van het jeugdwerk, het landschap, hoe het jeugdwerkbeleid werkt, enz.