[anysurfer.logo]

Jeugdwerk

Jeugdwerkland

Belangrijk nieuws
100 groepen langs Vlaamse kant hebben momenteel geen kampplaats voor deze zomer. Dat komt door het uitbreken van de Afrikaanse Varkenspest. Die werd in het najaar van 2018 aangetroffen in de populaire kampenprovincie Luxemburg. Het virus is niet schadelijk voor de mens maar vormt wel een bedreiging voor de landbouwsector. Daarom worden er maatregelen genomen in de getroffen gebieden, en kunnen daar vele kampen niet doorgaan. 

Maar we lanceerden samen met de jeugdbewegingen en Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz het platform www.SOSzomerkamp.be. Op deze website kunnen jeugdgroepen en aanbieders van een terrein of gebouw elkaar vinden. Alle boeren, scholen, particulieren, landbouwers, bedrijven, jeugdbewegingen, festivaluitbaters, en lokale overheden worden opgeroepen om hun terreinen open te stellen voor de zomer van 2019, en zo alle kinderen en jongeren deze zomer een zorgeloos zomerkamp te laten beleven.

Agenda voor de toekomst

We gaan ook verder aan de slag met de agenda voor de toekomst. We nemen het DNA en de missie van het jeugdwerk, maar ook de 5 toekomstthema's mee in alles wat we doen. 

Wil je meer weten over het DNA en de missie van het jeugdwerk? Check dan zeker het onderwerp #Jeugdwerkwerkt in onze kennis. Of heb je interesse in één van de vijf thema's van de agenda van de toekomst? Neem een kijkje in op de pagina Kennis, waar je heel wat interessante artikels rond Kracht van Diversiteit, Kracht van Vrijwilligers, Kracht van de stem, Kracht van Kruispunten en Kracht van Experiment terug kan vinden. 

Ook het basiswerk jeugdwerk werd helemaal overgezet naar onze nieuwe website. Je kan er terecht voor een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van het jeugdwerk, het landschap, hoe het jeugdwerkbeleid werkt, enz.