[anysurfer.logo]

Jeugdwerk

Jeugdwerkwerkt

Jeugdwerkregels werkjaar

In overleg met de ministers van jeugd, het departement jeugd, De Ambrassade en Bataljong werd beslist om te schakelen naar code oranje.

Vanaf woensdag 14/10 werken we met héél het jeugdwerk in Vlaanderen en Brussel in code oranje. Dat betekent: ook in steden en gemeentes waar code geel nog geldt, werken jullie volgens code oranje.

Wat houdt dat nu in "Code Oranje"? Welke activiteiten mogen wel of net niet doorgaan? Hoe zit dat met bubbels? En moeten we dan een mondmasker dragen? Op al deze en nog veel andere vragen vind je het antwoord in het draaiboek 'Code Oranje' op onze website. 

Ambriage

Onze vormingen, studiedagen en collegagroepen van 2020-2021 staan online. Je kan nog niet inschrijven voor elk evenement, maar de data staan wel al vast. Dus hou de dagen waarop een interessante studiedag of collegagroep voor jou doorgaat alvast vrij in je agenda.

Ondersteuningtraject Beleidsnotaproces

Het jeugdwerk schrijft een beleidsnota voor de periode 2022-2025. Wij helpen je alvast met je nieuwe beleidsplanningsperiode 2022-2025 zodat je vóór 1 januari 2021 een sterke en kwaliteitsvolle beleidsnota kan indienen. Daarom stelden we een straf ondersteuningstraject beleidsplanning samen, bestaande uit een poster, een toolbox, 8 open vormingsmomenten en één consultatiemoment.

Agenda voor de toekomst

We gaan ook verder aan de slag met de agenda voor de toekomst. We nemen het DNA en de missie van het jeugdwerk, maar ook de 5 toekomstthema's mee in alles wat we doen.

Wil je meer weten over het DNA en de missie van het jeugdwerk? Check dan zeker het onderwerp #Jeugdwerkwerkt in onze kennis. Of heb je interesse in één van de vijf thema's van de agenda van de toekomst? Neem een kijkje in op de pagina Kennis, waar je heel wat interessante artikels rond Kracht van Diversiteit, Kracht van Vrijwilligers, Kracht van de stem, Kracht van Kruispunten en Kracht van Experiment terug kan vinden.

Ook het basiswerk jeugdwerk werd helemaal overgezet naar onze nieuwe website. Je kan er terecht voor een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van het jeugdwerk, het landschap, hoe het jeugdwerkbeleid werkt, enz.