[anysurfer.logo]

Jeugdwerk

Jeugdwerkland

Fourage 2020

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 februari is het opnieuw Fourage! Jawel, je leest het goed, dit jaar kozen we ervoor om 3 volledige dagen Fourage te laten doorgaan. De rustige en aangename sfeer die dit met zich mee bracht, was ideaal als vormingsklimaat. Dit jaar breien we er nog een extra dag aan op zondag. Op die manier willen we zo veel mogelijk vrijwilligers in het jeugdwerk de kans geven om van dit aanbod te genieten. Op zowel vrijdag, zaterdag als op zondag kan je dus workshops volgen. Je kan één dag komen of meerdere dagen, dat beslis je helemaal zelf. Je kan ook overnachten. Je stelt je eigen aanbod samen à la carte. Om op te warmen starten we elke dag met een gigantisch massa-kennismakingsspel.

En goed nieuws: het programma staat online & je kan ook inschrijven! 
!!! Wel oppassen dat je goed hebt nagedacht over je keuze. Als je eens je ingeschreven bent nog van workshops wil veranderen, moeten wij je uitschrijven zodat je opnieuw kan inschrijven met je aangepaste keuze. Zo loop je wel de kans dat er ondertussen al andere enthousiastelingen met jouw plek binnen een bepaalde workshop zijn gaan lopen tijdens je herinschrijving. 

Ondersteuningtraject Beleidsnotaproces

Je kan er dit jaar niet om heen: het jeugdwerk moet beginnen aan het schrijven van een beleidsnota voor de periode 2022-2025. En ook al ben je eigenlijk nog volop bezig met het uitvoeren van je huidige beleidsnota, toch moet je je alweer voorbereiden op een nieuwe beleidsperiode. Wij helpen je alvast met je nieuwe beleidsplanningsperiode 2022-2025 zodat je vóór 1 januari 2021 een sterke en kwaliteitsvolle beleidsnota kan indienen. Daarom stelden we een straf ondersteuningstraject beleidsplanning samen, bestaande uit een poster, een toolbox, 7 open vormingsmomenten en één consultatiemoment.

Agenda voor de toekomst

We gaan ook verder aan de slag met de agenda voor de toekomst. We nemen het DNA en de missie van het jeugdwerk, maar ook de 5 toekomstthema's mee in alles wat we doen.

Wil je meer weten over het DNA en de missie van het jeugdwerk? Check dan zeker het onderwerp #Jeugdwerkwerkt in onze kennis. Of heb je interesse in één van de vijf thema's van de agenda van de toekomst? Neem een kijkje in op de pagina Kennis, waar je heel wat interessante artikels rond Kracht van Diversiteit, Kracht van Vrijwilligers, Kracht van de stem, Kracht van Kruispunten en Kracht van Experiment terug kan vinden.

Ook het basiswerk jeugdwerk werd helemaal overgezet naar onze nieuwe website. Je kan er terecht voor een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van het jeugdwerk, het landschap, hoe het jeugdwerkbeleid werkt, enz.