[anysurfer.logo]

SOS Zomerkampen: het jeugdwerk zoekt nog naar nieuwe kampterreinen

SOS Zomerkampen: het jeugdwerk zoekt nog naar nieuwe kampterreinen

Jeugdwerk   |  15 JUNI 2020

De jeugdwerkzomer 2020 ziet door het corona-virus heel anders uit dit jaar. Elke jeugdwerkorganisatie die vakanties, kampen, speelpleinen of dagactiviteiten organiseert tijdens de zomermaandag moet zich houden aan een resem jeugdwerkregels, die we verfijnden in de zomerplannen

Daarom gaan heel wat groepen deze zomer niet naar het buitenland op kamp of vakantie. Om hun activiteiten, kampen of vakanties toch te laten doorgaan, kiezen vele groepen voor een alternatief in het binnenland. Maar deze groepen hebben niet meteen een locatie om hun kamp of vakantie binnen de Belgische grenzen te laten doorgaan. 

Er zijn ook groepen of organisaties die wel van plan waren hun kamp, vakantie of activiteit te laten doorgaan op een locatie in België. Maar meer ruimte nodig hebben om zich aan de jeugdwerkregels die deze zomer gelden te houden, en dus op zoek zijn naar een andere locatie.
Hoewel we op kamp mogen met groepen van 200 deelnemers en meer, moeten die groepen in bubbels van 50 deelnemers kunnen opgedeeld worden. Binnen deze bubbels mogen de kinderen en jongeren eten, slapen en spelen zoals normaal. Maar tussen de verschillende bubbels moet er afstand worden gehouden en mag er geen contact zijn. Dat vraagt wat meer ruimte om te spelen, eten of te slapen. Niet alle locaties die op voorhand geboekt waren door jeugdwerkgroepen zijn hierop voorzien. 

Daarom is het jeugdwerk dus nog op zoek naar heel wat kamp/vakantie/speelplein-locaties.
Wil jij jouw wei of gebouwen openstellen voor het jeugdwerk deze zomer? Zie je het zitten om een groep spelende kinderen en jongeren een plek te geven op jouw terrein deze zomer? 

Bekijk dan zeker de info over wat de voorwaarden, de voor - en nadelen en de troeven bij het verhuren van je terrein zijn. Je kan al deze info terugvinden in onze kennisbank bij het thema jeugdtoerisme.

Ben je overtuigd? Wil je jouw terrein openstellen deze zomer? Ga naar www.soszomerkamp.be en stel je kampplaats voor als mogelijke plek voor deze zomer.
Het jeugdwerk zal je alvast heel dankbaar zijn!