[anysurfer.logo]

Ondersteuning beleidsnota: poster in je brievenbus + programma online

Ondersteuning beleidsnota: poster in je brievenbus + programma online

Jeugdwerk   |  3 SEPTEMBER 2019

De voorbije week vonden alle Vlaams erkende jeugdwerkorganisaties een driehoekig pakketje in de brievenbus: de nieuwe beleidsplanningposter. Want het nieuwe werkingsjaar heeft een extra uitdaging voor jullie in petto: een beleidsnota schrijven voor 2022-2025. De poster geeft je in één oogopslag het overzicht van alle fases die je moet doorlopen om te komen tot een kwalitatieve nieuwe beleidsnota.

Naast de poster voorzien wij een heel pakket aan ondersteuningsmogelijkheden: vormingen, een consultatiemoment, een lijst van freelancers, een online toolbox, een nieuwsbrief, een uitwisselingsplatform, een publicatie voor je omgevingsanalyse en een reflectietool.

Het programma van de eerste vorming op 12 september staat intussen online. De focus van deze vorming ligt op het opstarten van je hele proces. We bekijken hoe je jouw stuurgroep kan samenstellen en opstarten, welke stakeholders je moet betrekken en hoe je planning er uit zal zien. We staan stil bij het democratisch proces dat je zal lopen en zoomen in op hoe je de participatie, het draagvlak en de werkbaarheid kan bevorderen.Bij deze opstart zal je ook meteen de vraag moeten stellen of je de missie en visie zal herwerken van jouw organisatie. 

Verder komen er enkele medewerkers van het departement CJW op bezoek. Zij lichten toe wat er verwacht wordt van een beleidsnota. We nodigen ook enkele ervaren coördinatoren uit. Katrien van Tumult, Jasper van De Aanstokerij en Wouter van Villa Basta bouwden al heel wat ervaring op in het schrijven van een beleidsnota. Zij delen hun ervaring en aanpak over hun vorige beleidsplanningsproces.