[anysurfer.logo]

Noodprocedure jeugdwerkzomer

Noodprocedure jeugdwerkzomer

Jeugdwerk   |  16 JUNI 2020

In volle voorbereiding van de zomer willen we jeugdorganisaties al zoveel mogelijk handvaten geven voor het organiseren van kampen en jeugdactiviteiten. Daarbij nemen we het zekere voor het onzekere en werd er een stappenplan uitgewerkt, in samenwerking met medische experts en huisartsen, voor wanneer een kind toch ziek zou worden of symptomen van covid-19 vertoont.

Ondanks de jeugdwerkregels is en blijft er altijd een kans dat dat gebeurt. Vanuit de veiligheid en gezondheid van de deelnemers moeten er dus logische stappen te volgen zijn om de verspreiding tegen te gaan. Indien een kind ziek wordt, kunnen begeleiders een stappenplan volgen om de kans op covid zo klein mogelijk te houden. Want ongeacht of het covid-19 is of niet, ziek zijn brengt deze zomer extra risico’s met zich mee.In dat stappenplan wordt een duidelijke splitsing gemaakt tussen symptomen en risico van covid-19, andere ziektes en kleine kwaaltjes en wat je telkens kan doen.

Finaal stappenplan

Op bijlagenpagina van de zomerplannen op onze jeugdwerkzomer website kan je het finale plan terugvinden. Op 16 juni werkten we het stappenplan af. Grootste wijziging is bij vermoeden van besmetting wanneer het kind naar huis wordt gestuurd en getest, mag de bubbel gewoon verder doen zonder 1,5m afstand houden en zonder mondmaskers. 

Er is een stappenplan en de bijhorende flowcharts voor aanbod met overnachting en een voor aanbod zonder overnachting. 
De verschillen zijn klein, maar op deze manier makkelijker te interpreteren voor beide soorten.