[anysurfer.logo]

#Jeugdwerkwerkt ook in Zweden, Luxemburg en Wallonië: kom mee op Europese uitwisseling!

#Jeugdwerkwerkt ook in Zweden, Luxemburg en Wallonië: kom mee op Europese uitwisseling!

Jeugdwerk   |  12 DECEMBER 2022

Om ons verhaal op het Congres #Jeugdwerkwerkt op 6 juni nog straffer te maken, steken we de grenzen van het Vlaamse jeugdwerk over. We organiseren drie Europese uitwisselingen naar Zweden, Luxemburg en Wallonië. 

 • Van 6 tot 10 maart - Zweden
  We ontdekken hoe de Zweden werken aan de impact, kwaliteit en monitoring van het jeugdwerk door gebruik te maken van 'The Logbook', een tool om jeugdwerkactiviteiten op te volgen, documenteren en analyseren.

 • 27 februari tot 3 maart - Luxembrug
  We ondervinden hoe de Luxemburgers op een creatieve manier infrastructuur omtoveren tot jeugdinfrastructuur
   
 • We leren hoe vrijwilligers in de Franstalige en Duitstalige gemeenschap erkend, gewaardeerd en gemotiveerd worden – nog te bepalen wanneer deze uitwisseling doorgaat. 
Zin om mee te gaan? Lees meer en je kandidaat!

Congres #Jeugdwerkwerkt

Op 6 juni 2023 organiseren we het Congres #Jeugdwerkwerkt. Vandaag zetten we samen met heel wat jeugdwerkers en jeugdwerkorganisaties grote stappen richting dat congres. Zo gaan we op zoek naar het jeugdwerkeffect en formuleren we straffe ambities binnen zes thema’s zodat we over 5 jaar nog steeds straf jeugdwerk kunnen verwezenlijken.

Op die manier draagt het congres bij aan straf en kwaliteitsvol jeugdwerk, meer jeugdwerk voor meer kinderen en jongeren én meer maatschappelijke waardering voor het jeugdwerk. 

Jasmien          Schutz
Jasmien Schutz
 • Coördinator jeugdwerkondersteuning en breed jeugdbeleid