[anysurfer.logo]

De 200 projecten van De Warmste Week zijn bekend

De 200 projecten van De Warmste Week zijn bekend

Jeugdwerk   |  7 DECEMBER 2021

De Warmste Week roept op om de projecten coronaveilig te steunen

Van 18 tot 24 december 2021 zal VRT opnieuw De Warmste Week organiseren. We lieten jullie eerder al weten dat De Ambrassade zich partner mag noemen. Ondertussen is bekend gemaakt voor welke projecten er dit jaar geld zal ingezameld worden.

Het DWW Fonds is opgericht bij de Koning Boudewijnstichting om maatschappelijk relevante projecten binnen het thema 'Kunnen zijn wie je bent', financieel te ondersteunen. De jury van het DWW Fonds heeft hiervoor 200 projecten geselecteerd. Onze directeur Eva Vereecke is eveneens juryvoorzitter. 

“De 200 projecten vormen samen een brede waaier aan creatieve en warme initiatieven"
EVA VEREECKE

Juryvoorzitter Eva Vereecke: “De 200 geselecteerde projecten vormen samen een brede waaier aan creatieve en warme initiatieven, die bruggen bouwen tussen mensen en actief dingen in beweging zetten. Want iedereen verdient te zijn wie die is. Dat geldt ook voor mensen met dementie, mensen met een handicap, mensen die opgroeien in kansarmoede of zich in een andere maatschappelijk kwetsbare situatie bevinden. Voor elk van hen maken de 200 geselecteerde projecten echt het verschil. En nu is het aan ons allemaal. Ik hoop dat Vlaanderen zich van zijn warmste kant laat zien. Met de steun van iedereen kunnen deze projecten vleugels geven aan jong en oud.”

Bij de projecten zitten heel wat jeugd(welzijns)organisaties waaronder KRAS, Hannibal, JAC en Villa Basta Ook enkele WAT WAT-partners hebben een project binnengehaald zoals Missing You vzw en Kies Kleur tegen Pesten. 

Je vindt de volledige lijst met de 200 projecten via www.dewarmsteweek.be en op de website van de Koning Boudewijnstichting. Het totale bedrag dat wordt ingezameld voor De Warmste Week, zal door het DWW Fonds worden verdeeld onder de 200 projecten. 

De Warmste Week van 18 tot 24 december: 100 % coronaproof en live vanuit Mechelen

De Warmste Week gaat resoluut voor een 100% coronaveilige editie. Na het overlegcomité van vrijdag 3 december heeft De Warmste Week beslist om alle nog geplande indoor publieksevenementen in Mechelen te schrappen. Vanuit De Ambrassade hadden we reeds een werkgroep samengesteld met verschillende jeugdwerkorganisaties om een dag tijdens De Warmste Week in Mechelen in te vullen, helaas betekent dat dat ook niet zal doorgaan.  

Maar er kan nog veel wél gebeuren:

  • Acties: Samen kunnen we in actie komen om geld in te zamelen voor De Warmste Week en om van Vlaanderen en Brussel een plaats te maken waar iedereen zichzelf kan zijn. Meer info vind je hier.

  • Check ook zeker dit artikel 9 acties die je corona-proof kan doen. 

  • Ga aan de slag met de Warmste jeugdwerkmethodiek “Kunnen zijn wie je bent”: We ontwikkelden een interactieve methodiek om in gesprek te gaan over kunnen zijn wie je bent. Je zal er boeiende info in terug vinden rond enkele grote themaclusters.

De gaststad blijft Mechelen, die het thema 'Kunnen zijn wie je bent' al jaren een warm hart toedraagt. Studio Brussel en MNM maken tijdens De Warmste Week samen DWW Radio, live vanuit Mechelen en ook te zien op Eén en VRT NU.

Wat kan jij 100% coronaproof doen voor De Warmste Week? Scan de vlam!

Op www.dewarmsteweek.be vind je inspiratie voor coronaveilige acties, zoals een online quiz, een gezelschapsspellenavond of een gesponsorde livestream. Vanaf dit jaar is er ook een QR-code beschikbaar in de vorm van de vlam van De Warmste Week. Scan de vlam om De Warmste Week te steunen met een gift. Je vindt de vlam via de website van De Warmste Week, of op posters of stickers bij jou in de buurt.