[anysurfer.logo]

Het Warmste Jeugdwerkweekend

Het Warmste Jeugdwerkweekend

Jeugdwerk   |  26 OKTOBER 2021

De afgelopen weken kwamen jullie meer te weten over De Warmste Week.

VRT stak de gekende formule van De Warmste Week, die traditioneel vlak voor Kerstmis wordt georganiseerd, in een nieuw jasje. De Warmste Week zet vanaf dit jaar jongeren in de cockpit van de actie, en zij kozen zo mee het centrale thema: kunnen zijn wie je bent!

Op die manier nemen de jongeren zelf het heft in handen om zo de hele samenleving, jong en oud, mee in beweging te krijgen in hun engagement. 

Tijd voor actie!

We willen tijdens het warmste jeugdwerkweekend aan iedereen laten zien waarom kunnen zijn wie je bent zo belangrijk is. Noteer zaterdag 27 en zondag 28 november met een dikke stip in jullie agenda en ga dan aan de slag met jullie deelnemers, vrijwilligers, leidingsploeg, leden, jeugdhuisbezoekers, …

We ontwikkelden een interactieve methodiek om in gesprek te gaan over kunnen zijn wie je bent. Je zal er boeiende info in terug vinden rond enkele grote themaclusters:

  •  LGBTQIA+
  • leven in armoede
  • mentale problemen
  • leven met een beperking
  • racisme
  • seksisme
Het doel? Bewustwording! Kunnen zijn wie je bent is zo cruciaal in het leven van jonge mensen. Laten we hier dan ook samen werk van maken en van het jeugdwerk een warme plek maken waar iedereen kan zijn wie die wilt zijn.  

Wakker de vlam aan!

Het hoogtepunt van het weekend ziet er als volgt uit: ga de straat op, neem het dorpsplein over. Krijt, teken, verf, knutsel een (gigantische) De Warmste Week vlam en toon ‘m op jouw stadsplein, lokaal, gevel, grasplein… of andere zichtbare plaats. Geef in je vlam ook enkele boodschappen mee rond ‘Kunnen zijn wie je bent’. Deel jullie vlam op sociale media met #DWW21 #kunnenzijnwiejebent.
Je zal de kans krijgen om je activiteit van dat weekend te registeren. Wie weet komt de radio of tv wel bij jullie actie langs!

Je kan alle info over de spelmethodiek hier vinden.
Aarzel niet om ook voor of na Het Warmste Jeugdwerkweekend aan de slag te gaan.

Hoe kunnen jullie mee helpen?

Dat kan op verschillende manieren:

  • Deel de methodiek mee op jullie website, nieuwsbrief, social media, enz.
  • Roep jullie achterban om op van 27 en 28 november het warmste jeugdwerkweekend te maken.
  • Ga er gewoon zelf mee aan de slag. Met vrijwilligers, collega’s of waarom niet je eigen vriendenkring? 

Zelf acties op poten zetten om centen te verzamelen

Je kan ook daarbuiten nog altijd acties op poten zetten om geld in te zamelen voor De Warmste Week.
Wil je graag jouw steentje bijdragen en heb je daarvoor al een leuke actie in gedachten?