[anysurfer.logo]

Dag diversiteit in het jeugdwerk

Dag diversiteit in het jeugdwerk

Jeugdwerk   |  28 JANUARI 2020

Op vrijdag 28 februari 2020 organiseert het Departement Cultuur, Jeugd en Media voor de derde en laatste keer een studiedag in het teken van het Masterplan ‘Diversiteit in/en het jeugdwerk’ 2018-2020. Dat plan moet ervoor zorgen dat het jeugdwerk een plek wordt waar álle kinderen en jongeren uit Vlaanderen en Brussel zich thuis voelen, ongeacht afkomst, sociaaleconomische situatie, lichamelijke of psychische toestand

Het is een gezamenlijk engagement van de minister van Jeugd, het departement CJM en de brede jeugdwerksector. We zetten de verwezenlijkingen van het plan in de kijker, staan stil bij de geleerde lessen en blikken vooruit. We vertrekken opnieuw vanuit de visienota Diversiteit in/en het jeugdwerk, waar ook het Masterplan op gestoeld is. 

Hoe blijven we samenwerken in deze superdiverse samenleving? Welke tools zijn nodig om met diversiteit aan de slag te gaan? Hoe kunnen we van daaruit actief inzetten op de beleidsvoorbereiding? Daarover willen we met jou in gesprek gaan!

Deze studiedag richt zich tot coördinatoren en beleidsmedewerkers van jeugdorganisaties. Deelname is gratis maar vooraf inschrijven is verplicht. Wees snel, want het aantal plaatsen per sessie is beperkt! Je kan inschrijven t.e.m. 19 februari 2020.

Jasmien          Schutz
Jasmien Schutz
 • Coördinator jeugdwerkondersteuning en breed jeugdbeleid