[anysurfer.logo]

Aan de slag met het speelveld mentaal welzijn

Aan de slag met het speelveld mentaal welzijn

Mentaal welzijn

We nodigen je uit om met mentaal welzijn binnen jouw organisatie aan de slag te gaan. Om een goede start te nemen raden we je aan om de visietekst en het Speelveld mentaal welzijn in het jeugdwerk grondig door te lezen. 

Hieronder/naast kan je het stappenplan aan de slag met het speelveld downloaden om te gebruiken binnen jouw organisatie. Zo sta je stil bij volgende vragen: Hoe doen jullie het nu al in je organisatie? Welke acties nemen jullie en waar bevinden die zich op het speelveld mentaal welzijn? Waar kan je nog een tandje bijsteken? Benoemen jullie deze acties al specifiek vanuit mentaal welzijn? Stel, er is nood aan professionele hulpverlening, weet je bij wie je (in je buurt) terecht kunt?,…

Eerder dan een kant en klaar kader, bieden we dus handvaten. De jeugdwerkorganisatie stelt op basis van dit speelveld een eigen welzijnsbeleid op, in relatie met het integriteitsbeleid, waarbij er duidelijkheid is over de rol maar ook de grenzen van de verschillende jeugdwerkers. Elke jeugdwerkorganisatie is immers anders, heeft een andere doelgroep, vrijwilligers dan wel professionele jeugdwerkers etc.

Bij het stappenplan horen ook invulfiches die je kan gebruiken bij een reflectie-oefening om tot een mentaal welzijnsbeleid te komen binnen jouw organisatie.