[anysurfer.logo]

​Inspiratiemoment Komaf naar inclusie in de vrije tijd

​Inspiratiemoment Komaf naar inclusie in de vrije tijd

jeugdwerkondersteuning   |  5 DECEMBER 2024 | 10:00-16:00

Kom op 5 december af voor een inspirerende dag georganiseerd door het Departement Cultuur, Jeugd en Media en Komaf. Een evenement dat organisaties verbindt en inspireert met als doel inclusievere vrije tijd voor kinderen en jongeren. Verdiep je in dialoogtafels en sofagesprekken over actuele thema's zoals armoede en diversiteit. Ontmoet partners en deel ervaringen in een levendige tentoonstelling. Het belooft een dag te worden met een dynamische mix van kennisdeling, netwerken en inspiratie te bieden voor allen die betrokken zijn bij vrijetijd, welzijn en inclusie in hun organisatie. 

Het doel: verbinden, inspireren en activeren 

Het evenement draait om het delen van realisaties en producten van Komaf en het Jeugd- en kinderrechtenbeleidsplan onder de prioriteit ‘Vrijetijdsbesteding voor allen’ met een focus op inclusie in de vrijetijd van kinderen en jongeren. Het brengt partners in de schijnwerpers, deelt expertise en legt de uitdagingen van inclusie bloot. Het is een unieke gelegenheid om je praktijk te verrijken, nieuwe tools en inzichten op te doen, en gelijkgestemden te ontmoeten. 

Het programma: naar inclusieve vrije tijd voor alle kinderen en jongeren 

Het programma is rijk en gevarieerd, met sofagesprekken, dialoogtafels en plaatsbezoeken. Experts en professionals komen samen om te praten over actuele thema's zoals armoede, diversiteit en de toekomst naar meer inclusievere vrije tijd voor alle kinderen en jongeren. 

Wat kan je verwachten? 

 • Dialoogtafels en sofagesprekken: Verdiep je in thema's die er echt toe doen en deel jouw inzichten en uitdagingen. 
 • Inspiratiesessies: Laat je inspireren door praktijken van andere organisaties gelinkt aan inclusie en diversiteit en ontdek subsidiemogelijkheden voor je inclusieve plannen. 
 • Verhalen: Ontdek getuigenissen van begeleidingstrajecten via Komaf en krijg een uniek perspectief op inclusief jeugdwerk. 
 • Expositie en ontmoeting: Maak kennis met partners en wissel ideeën uit in een levendige tentoonstelling of marktomgeving. 
 • Praktische tools: Leer van wat Komaf heeft bereikt en ga naar huis met bruikbare inzichten en materialen voor jouw praktijk. 
 • Netwerkmoment: Ontmoet gelijkgestemde professionals, deel ervaringen en bouw aan waardevolle connecties voor de toekomst. 

Doelgroep

Voor wie is deze vorming of studiedag? Jeugdwerkorganisaties, vormingspartners van Komaf, welzijnsorganisaties, kennis- en expertiseorganisatie, onderzoekers gelinkt aan de thema’s inclusie en gelijke kansen, lokale welzijns- en jeugdambtenaren en politici.

Meer informatie

Vandaag kan je al heel wat kennis, verhalen, tips & tricks en al onze partners vinden op de website van Komaf. Neem zeker een kijkje en laat je inspireren.

Tina           Schuermans
Tina Schuermans
 • Medewerker jeugdwerkondersteuning
 • Gent, België

Gratis

 • 5 DECEMBER 2024 | 10:00-16:00