[anysurfer.logo]

Jeugdwerkwerkt ook lokaal!

Jeugdwerkwerkt ook lokaal!

  |  11 SEPTEMBER 2024

Op 13 oktober 2024 trekken we opnieuw massaal naar de stembus om de lokale politiek van België vorm te geven voor de komende zes jaar. Dit cruciale moment bepaalt niet alleen de koers van steden en gemeenten, maar heeft ook een directe impact op de ondersteuning en middelen voor jeugdwerk. Juist daarom is het nu belangrijker dan ooit om de waarde van jeugdwerk onder de aandacht te brengen. 

Jeugdwerk speelt een onmisbare rol in elke stad en gemeente. Het biedt jongeren een veilige en stimulerende omgeving waar ze zich kunnen ontplooien en groeien tot geëngageerde burgers. De Ambrassade, via haar platform Komaf, wil ervoor zorgen dat lokale beleidsmakers de impact van jeugdwerk erkennen en mee investeren in de toekomst van jongeren.

Hoe helpt Komaf het lokaal jeugdwerk? 

Met de lokale verkiezingen in het vooruitzicht, biedt Komaf materiaal aan waarmee lokale jeugdverenigingen hun noden en successen zichtbaar kunnen maken. Het pakket bestaat uit: 

  • Een invulbaar A3-pamflet waarin lokale verenigingen hun kracht en uitdagingen kenbaar kunnen maken aan beleidsmakers. 
  • Een inspiratiehandleiding om jeugdverenigingen te helpen bij het invullen van het pamflet, en hen te inspireren om hun verhaal helder te vertellen.
  • Een begeleidende brief die lokale jeugdorganisaties kunnen aanpassen en overhandigen aan hun burgemeester of schepen.

Al dit materiaal is gratis beschikbaar via de website van De Ambrassade. Zo kunnen jeugdorganisaties, ongeacht hun grootte, hun stem laten horen. 

Wil je als jeugdorganisatie je stem laten horen? 

Vraag een individueel of groepspakket aan vóór 13 oktober via de website van De Ambrassade of download alles via de website: