[anysurfer.logo]

Verkiezingen gedaan: laat ook nu je stem horen!

Verkiezingen gedaan: laat ook nu je stem horen!

Jeugdwerk   |  14 OKTOBER 2024

Nu de lokale verkiezingen achter de rug zijn en de nieuwe burgemeester en schepenen zijn verkozen, is dit hét moment voor jongeren en jeugdverenigingen om hun stem te laten horen. De komende zes jaar zal het nieuwe stads- of gemeentebestuur bepalen welke investeringen, middelen en ondersteuning er komen, ook voor jeugdwerk. En dat is van cruciaal belang, want jeugdwerk heeft een enorme positieve impact op de ontwikkeling en het welzijn van kinderen en jongeren.

Jeugdwerkverenigingen dragen lokaal bij aan het creëren van een positieve omgeving waar jongeren kunnen groeien tot geëngageerde burgers. Daarom roept De Ambrassade via Komaf jongeren op om in gesprek te gaan met hun beleidsmakers en hen te overtuigen van het belang van jeugdwerk.

Onder het project Komaf is er een handige tool gemaakt die De Ambrassade helemaal gratis naar jouw vereniging opstuurt om je noden kenbaar te maken aan de nieuwe lokale politici: 

  • Een invulbaar A3 pamflet: Vul dit in met de noden en krachten van jouw jeugdvereniging en overhandig het aan jouw schepen van jeugd of de burgemeester. 
  • Een inspiratiehandleiding: Gebruik de vragen om het A3 pamflet eenvoudig in te vullen. 
  • Een begeleidende brief: Voeg een persoonlijke boodschap toe en leg uit waarom jeugdwerk zo belangrijk is voor de lokale gemeenschap.

Klik op de link hieronder, vul het online formulier in en laat je adresgegevens na (dat kan van je persoonlijk of je vereniging) waar wij deze items naartoe kunnen zenden. 

Je kan alles ook zelf printen door de documenten te downloaden. Die documenten vind je in dit artikel:

Veel succes en laat je politici weten dat jeugdwerk een belangrijke speler is in jullie stad of gemeente. Ook lokaal kan jeugdwerk impact maken, want #jeugdwerkwerkt!