[anysurfer.logo]

Wat hebben we nog aangepast aan het overzicht van de jeugdwerkregels?

Wat hebben we nog aangepast aan het overzicht van de jeugdwerkregels?

Jeugdwerk   |  10 OKTOBER 2021

Geen paniek, jullie hebben geen extra overlegcomit√© gemist, en er is ook niets meer veranderd aan de regelgeving en aanbevelingen rond corona. We hebben wel hier en daar nog wat extra informatie toegevoegd aan de jeugdwerkregels en zetten die voor jullie op een rij: 

 • We hebben na overleg met de Vlaamse Gemeenschapscommissie naar nog wat extra informatie gelinkt over hoe de regels er nu uitzien in Brussel. Wat kan er nu in Brussel? Voor jeugdwerkactiviteiten kan er veel, maar let steeds op de regels van je locatie en blijf denken aan de aanbevelingen. 

 • We hebben door de aanpassing van de regels over evenementen sinds 1 oktober gelinkt naar de informatie van Ikorganiseer.be, zij zijn de experten hierin en je kan hier steeds alle actuele informatie vinden. Wanneer gebruik je nu een Covid Safe Ticket en wanneer is het niet nodig? Je leest het daar!

 • In Vlaanderen gelden geen verplichtingen meer, maar zijn er wel nog enkele aanbevelingen die je kunt meenemen voor je werking. We kregen nog heel wat vragen over situaties met besmettingen na activiteiten, dus we hebben die informatie wat verder uitgebreid.
  Belangrijk daarbij: Blijf voorlopig de gegevens bijhouden van je deelnemers om eventuele tracing goed te kunnen informeren. We zijn er ons van bewust dat dit een drempel geeft voor veel werkingen, en bekijken wanneer dit niet langer nodig is. 

Heel veel plezier met jullie activiteiten, we hopen dat jullie veel energie halen uit deze momenten!

An           Van Lancker
An Van Lancker
 • Beleidsmedewerker jeugdwerk en jeugdtoerisme