[anysurfer.logo]

Update Toolbox diversiteit: goede praktijken gezocht

Update Toolbox diversiteit: goede praktijken gezocht

Jeugdwerk   |  11 FEBRUARI 2021

Enkele jaren geleden ontwikkelden we samen met het jeugdwerk de Toolbox Diversiteit. Deze website helpt jou en je organisatie op weg naar een inclusievere jeugdwerking. Je vindt er allerlei tools, methodieken en werkvormen op maat van diversiteitsmedewerkers. We behandelen er tal van thema’s die het werken met diverse kinderen en jongeren vergemakkelijkt. 

Geleidelijke update Toolbox

Sinds de lancering van de Toolbox werden er geen grote aanpassingen meer gedaan. Daarom willen we dit jaar de tijd nemen om de Toolbox beetje bij beetje actueler te maken. Op die manier hopen we dat dit een relevant instrument blijft om binnen jouw organisatie belangrijke stappen te zetten richting een inclusievere jeugdwerking.  

Starten bij ‘Ontmoeting opzetten’

We starten onze update bij het thema ontmoeting opzetten. Deze strategie wil op het niveau van jouw organisatie meer sociale integratie en inclusie teweeg brengen. Je kan deze strategie in jouw organisatie toepassen door een samenwerking aan te gaan met een andere organisatie. De andere organisatie bereikt kinderen en jongeren die de weg naar jouw organisatie moeilijker vinden. Door de samenwerking komen deze kinderen en jongeren met uiteenlopende referentiekaders met elkaar in contact. Ze nemen als gelijkwaardige deelnemers deel aan een gezamenlijk aanbod. Denk bijvoorbeeld aan jeugdbeweging JNM die een weekend organiseerde samen met Bizon, een organisatie die werkt met kinderen en jongeren uit de bijzondere jeugdzorg. Lees meer over ontmoetingen opzetten op pagina 25, 26 en 27 van de visienota diversiteit in/en het jeugdwerk.

Goede praktijken en tools ‘Ontmoeting opzetten’ gezocht!

  • Ken jij goede praktijken rond ontmoeting opzetten?
  • Zijn jullie zelf een interessante samenwerking aangegaan?
  • Hebben jullie een sterke tool ontwikkeld om ontmoetingen te initiëren?
  • Heb je bijzondere tips neergepend voor organisaties die een ontmoeting willen opzetten?

Stuur Priscillia een mailtje op Priscillia.Kalonji@ambrassade.be en misschien nemen we jouw verhaal, tool of tip wel mee op in de Toolbox diversiteit!