[anysurfer.logo]

Overlegcomité 19 maart: wat werd er beslist over de paasvakantie?

Overlegcomité 19 maart: wat werd er beslist over de paasvakantie?

Jeugdwerk   |  19 MAART 2021

Wat is er beslist?

  • Groepen tot en met 12 jaar: Groepen tot 10, exclusief begeleiding, maximaal buiten (je mag binnen wanneer nodig), zonder mondmaskers voor deelnemers, mét mondmaskers voor begeleiding.
  • Groepen van 13 tot en met 17 jaar: Groepen tot 10, exclusief begeleiding, verplicht buiten, met mondmaskers en/of afstand voor deelnemers en begeleiding.
  • Jongeren en volwassenen 18+: Groepen kunnen samen komen tot 10 personen in totaal, volgens de geldende regels in de samenleving.
Voor de leeftijdsgroep tot en met 12 jaar is dit nog maar eens een verstrenging t.o.v. de huidige regels, voor de andere leeftijdsgroepen een status quo. Zo worden onze allerjongsten nog maar eens extra getroffen, naast de duizenden vrijwilligers en jeugdwerkers die hun activiteiten organiseren, en komt er zelfs geen beetje ademruimte bij voor onze tieners en jongeren zonder enige andere mogelijkheden dan school of werk (of het gebrek daaraan).

Wat blijft hetzelfde?

Voor groepen van 13 jaar tot en met 17 jaar en vanaf 18 jaar, blijven de regels de komende weken en in de paasvakantie hetzelfde als wat er vandaag geldt.

Wat nu?

Wij staken de strijd om het financiële voortbestaan van ons jeugdwerk te garanderen geen minuut en gaan achter (garanties op) compensatiemogelijkheden aan.

Indien nodig?

Daarnaast zorgen we begin volgende week voor een uitgewerkte versie van wat mogelijk is met deze maatregelen voor wie het ziet zitten om iets te organiseren, en wat bv. binnen gaan bij -12 ‘indien nodig’ betekent.

Geen ‘jullie kunnen het, we gaan er samen voor’

Deze keer geen ”jullie kunnen het, we gaan er samen voor”. We moeten dit eerst even allemaal verwerken. Weet dat we allemaal samen àlles gedaan hebben om dit te vermijden en er te zijn voor kinderen en jongeren. Op duizend verschillende manieren. Respect voor jullie werk, merci voor alles dat jullie doen. We doen het samen, met één doel: kinderen en jongeren versterken, laten dromen en doen groeien. Je bent niet alleen met deze teleurstelling, morgen kijken we opnieuw samen naar de toekomst.

Zoals jullie weten, betekent dit dat er zelfs nog minder mogelijk zal zijn in de paasvakantie dan de voorbije weken en krokusvakantie. We zijn diep teleurgesteld net als de Vlaamse Jeugdraad. Die reageerde alvast fel op deze slag. 

Wanneer voorzien we meer informatie?

Begin volgende week voorzien we meer informatie in de vorm van een draaiboek en update van onze FAQS. Zoals steeds kunnen jullie terecht op onze mini-website jeugdwerkregels.