[anysurfer.logo]

Laatste kans om in te schrijven voor GENERATIE 2030

Laatste kans om in te schrijven voor GENERATIE 2030

Jeugdwerk   |  31 MEI 2022

Binnen exact 1 week is het zover: GENERATIE 2030! Je hebt nog 2 dagen om je in te schrijven voor dit evenement.

Wil je verandering voor de volgende generatie kinderen en jongeren rond ruimte, recht op vrije tijd en mentaal welzijn? Wij ook! Kom naar GENERATIE 2030, word geïnspireerd, leer nieuwe mensen kennen en zet je schouders onder die wegen naar verandering samen met andere organisaties.

Wij noemen die 3 thema's Generatiedoelen. Doelen die het verschil maken voor een generatie kinderen en jongeren. Wat willen we precies?

1. Ruimte: meer ruimte voor kinderen en jongeren
2. Recht op vrije tijd: meer vrijetijdskansen voor meer kinderen en jongeren
3. Mentaal welzijn: de kracht van jeugdwerk inzetten zodat kinderen en jongeren zich goed voelen en positief kunnen ontwikkelen

Op dit live evenement op 7 juni in hetpaleis in Antwerpen ontvangen we met veel plezier organisaties die samen met ons de generatiedoelen willen waarmaken. We willen meer plek voor kinderen en jongeren en meer vrijetijdskansen voor meer kinderen en jongeren. We willen de kracht van jeugdwerk inzetten zodat kinderen en jongeren zich goed voelen en positief kunnen ontwikkelen. Doe jij met ons mee?

Tijdens GENERATIE 2030 krijg je meer uitleg over de visie op het generatiedoel, luister je naar verhalen en ervaringen van mensen en organisaties en stellen we enkele wegen naar verandering voor. Doel? We zijn benieuwd naar jouw mening en willen weten hoe jij en je organisatie kunnen bijdragen aan een kwaliteitsvoller leven voor kinderen en jongeren. Daarnaast zal je ook geïnspireerd worden met workshops, debatten, pitches, plaatsbezoeken, enz... Op het einde van de dag maak je jouw engagement bekend en klinken we samen op de tocht vooruit. En we doen dit niet alleen.

GENERATIE 2030 werkt samen met meer dan 30 partners uit verschillende sectoren om deze dag vorm te geven. Dank u!  

Weet je niet wat te kiezen uit de vele sessies?

Er staat heel wat op het programma. Sessie 8 (Effectieve campagnes voor jongeren) en sessie 14 (Bruggen slaan tussen jeugdwerk en hulpverlening) zijn volzet. Weet je niet wat te kiezen? We lichten er enkele uit:

Sessie 1: Stadwandeling kindvriendelijk ontwerpen Antwerpen

Ervaar deze sessie hoe in Stad Antwerpen kindvriendelijke planning in de praktijk wordt omgezet tijdens een boeiende wandeling met Sabine Miedema van Kind & Samenleving. Sabine toont hoe de noden van de verschillende gebruikers van het Stadspark (Antwerpen) er een plek krijgen. Ze focust daarbij op het inspraakproces, en de kansen en ingrepen die zullen worden uitgevoerd om het speelweefselplan van de wijk in het park verder vorm te geven.

Sessie 3: Met design thinking aan de slag

Al gehoord van human centered design of kortweg design thinking? Met deze methodiek ga je bottom-up aan de slag voor het ontwerpen van nieuwe out of the box diensten, beleid en projecten. Op GENERATIE 2030 spitsen we het toe op mentaal welzijn. Als je deze keuzesessie kiest ga je gedurende twee uur actief aan de slag en doorloop je in hoogtempo de verschillende stappen met onder andere brainstormen via tekeningen onder tijdsdruk en prototypen via knutselmateriaal en lego. Lies van Twisted Studio neemt je mee in de creatieve methodieken die meteen inzetbaar zijn in jouw organisatie. Doen is het sleutelwoord!