[anysurfer.logo]

Meer Jeugdruimte met Leader middelen

Meer Jeugdruimte met Leader middelen

Jeugdwerk   |  2 SEPTEMBER 2024
Meer jeugdruimte

Wil je jouw terrein heraanleggen of jeugdinfrastructuur openstellen voor andere verenigingen en ben je hiervoor op zoek naar extra middelen? Teken dan in op een Leaderproject in jouw provincie.

LEADER is een subsidieprogramma voor landelijke regio's waarbij elke provincie in deze programmaperiode 2023-2027 wil inzetten op multifunctionele ontmoetingsruimte op het platteland.
Er zijn tal van mogelijkheden voor jeugdwerkorganisaties en het brede sociaal-cultureel werk: de herinrichting van buitenruimte, renovatie van bestaand patrimonium, toegankelijkheid verhogen van binnen en buitenruimte, …

De projectoproepen spelen in op het duurzaam maken van patrimonium. Enerzijds op vlak van klimaatvriendelijkheid (energiezuinigheid, vergroening, ...), maar ook op vlak van de noden van verenigingen en de vraag naar meer polyvalente plekken, waar verschillende organisaties samen gebruik van kunnen maken.

Een overzicht van alle Leader projectoproepen vind je hier

Opgelet: Kijk vooraf goed of jouw gemeente zich al dan niet in een Leader regio bevindt. Niet alle dorpen komen hiervoor in aanmerking!