[anysurfer.logo]

Gratis avond digitaal jeugdwerk

Gratis avond digitaal jeugdwerk

Jeugdwerk   |  12 MAART 2021

Op 1 april van 17u tot 19u organiseren we een Inspiratiemoment digitaal jeugdwerk. Dit inspiratiemoment is ook de start van ons langere traject rond digitaal jeugdwerk.

Digitaal jeugdwerk?

Tijdens deze periode worden heel wat jeugdwerkorganisaties uitgedaagd om op een digitale manier met kinderen en jongeren te werken. Denk maar aan online escaperooms, animatoropleidingen, schattenjachten enzovoort. Maar los van deze corona-periode waren er al heel wat organisaties die op een digitale manier aan het werk zijn met kinderen en jongeren. Denk aan codeerkampjes of jongeren die samen op pad gaan om reportages te maken.  

“Het zou jammer zijn dat we al het digitale experiment dat momenteel aan de gang is volledig achter ons laten liggen, wanneer we opnieuw fysiek mogen samenkomen"
Inspiratiedag

Tijdens deze inspiratiedag willen we al deze manieren van digitaal werken met kinderen en jongeren aan bod laten komen. We gaan samen met Mediawijs en Verke op zoek naar een definitie van digitaal jeugdwerk. Daarnaast komen er heel wat good practices aan bod. Daarbij zitten zowel projecten die het digitale als middel gebruiken, als projecten waarbij het digitale het onderwerp is. En alles daartussen, want zoals alles opdelingen is ook deze niet absoluut. 

 Op het einde vragen we de deelnemers om samen te brainstormen en op zoek te gaan naar digitale mogelijkheden in hun organisatie. Enthousiastelingen die met hun idee graag verder aan de slag willen, kunnen instappen in ons langere traject digitaal jeugdwerk. Ook dit wordt uitgebreid toegelicht tijdens de inspiratiedag. Het zou jammer zijn dat we al het digitale experiment dat momenteel aan de gang is volledig achter ons laten liggen, wanneer we opnieuw fysiek mogen samenkomen. 

Voor wie? Voor jou!

En voor iedereen die graag aan de slag wil met digitaal jeugdwerk. Niet alleen in deze coronaperiode, maar ook daarna. We denken hierbij specifiek aan jeugdwerkers, jeugdambtenaren en vrijwilligers in het jeugdwerk.

Praktisch

  • De inspiratiedag gaat door op 1 april van 17u tot 19u.
  • Deelnemen is volledig gratis. We vragen jou wel om in te schrijven.
  • De inspiratiedag gaat digitaal door en we maken gebruik van het online platform Zoom. De deelnemers ontvangen 1 dag op voorhand de link om deel te nemen.