[anysurfer.logo]

GENERATIE 2030: podcasts mentaal welzijn

GENERATIE 2030: podcasts mentaal welzijn

Jeugdwerk   |  24 JUNI 2022

Op GENERATIE 2030 op 7 juni waarbij we iedereen warm maakten voor onze Generatiedoelen, maakten we 4 podcasts over mentaal welzijn met enkel aanwezige gasten. We lieten het gesprek en opname in de handen van Onbespreekbaar, het duo Nicolas Overmeire & Jef Willem (Eagl) die mentale gezondheid via podcasts bespreekbaar maakt.

Deze podcasts zijn een verdieping bij de visietekst mentaal welzijn dat je hiernaast kan vinden.

Podcast 1: Mentaal welzijn, wat is het?

In deze aflevering is Eline De Decker en Eva Bamps aan het woord. Ze gaan dieper in op het thema Mentaal welzijn. Eline De Decker werkt in het team mentaal welbevinden bij Vlaams Instituut Gezond Leven. Eva Bamps werkt als doctoraatsonderzoeker aan de KULeuven aan het centrum voor contextuele psychiatrie. Ze werkt mee aan een groot onderzoek naar het mentaal welbevinden van vlaamse jongeren.

Podcast 2: Jongeren staan centraal

In deze aflevering gaan Ruth De Nul en Priscilla Keuppens in gesprek over jongeren die centraal staan. Ruth De Nul werkt voor Agentschap opgroeien die de Overkophuizen coördineert. Priscilla Keuppens is jongerenadviseur bij de Vlaamse Jeugdraad en volgt de werkgroep 'Goed in je vel' op. Daarnaast werkt ze als educatief medewerker bij Abrusco die zich preventief inzet tegen schooluitval.

Podcast 3: Jongeren zijn in verbinding

In deze aflevering gaan Franka Foré en Sabine Coppens in gesprek over hoe jongeren in verbinding staan. Franka Foré is jeugdwerker en werkt voor Joetz vzw die gezondheidspromotor is voor, door, met en bij kinderen en jongeren van 3 tot 30 jaar. Ze is ook ondervoorzitter van de Vlaamse Jeugdraad waar ze actief bijdraagt aan 'Goed in je vel'. Ze is ook lid van het transitieteam van het Generatiedoel Mentaal welzijn. Sabine Coppens is coördinator en verbinder van het netwerk Alles over pesten.

Podcast 4: Jongeren worden opgevangen

In deze aflevering gaan Karolien Weemaes en Jannes Vanmelle in gesprek over hoe jongeren best opgevangen worden. Karolien Weemaes werkt voor FOD Volksgezondheid. Ze coördineert de hervorming die in 2015 startte rond de geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren. Jannes Vanmelle is interim coördinator van het Overkophuis in Gent.