[anysurfer.logo]

2 Jaar corona: duizend maal dank aan iedereen in het jeugdwerk

2 Jaar corona: duizend maal dank aan iedereen in het jeugdwerk

Jeugdwerk   |  8 MAART 2022

13 maart 2020 luidde de start in van 2 jaar omgaan met zeer moeilijke omstandigheden. Na 2 jaar vervalt de federale fase en de nationale noodfase. Dat biedt perspectief en vooral ook wat rust.

We zijn samen heel veel bezig geweest met protocollen, handgels, kleurencodes, noodprocedures, virologische berekeningen, mondmaskers, versoepelingen en verstrengingen. Corona heeft ons als jeugdwerk niet uit verband gespeeld, hoe divers en anders we ook zijn als organisaties (speelpleinwerkingen, cultuureducatieve organisaties, vakantieorganisaties, jeugdbewegingen, jeugdhuizen, open pleintjeswerkingen, werkingen voor kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties, jeugddiensten,...).

We zijn altijd samen op hetzelfde evenwicht blijven hameren: evenwicht tussen virusveiligheid enerzijds en ademruimte voor kinderen en jongeren anderzijds. Vanuit onze waarden en ons DNA als jeugdwerk, vanuit het belang van dichtbij kinderen en jongeren te blijven staan en hen de veilige thuishaven, het spelplezier, het luisterend oor en ontplooiings- en ontmoetingskansen te blijven bieden. We kunnen enorm fier zijn dat we dat samen zijn blijven doen vanuit onze gemeenschappelijke missie: recht op jeugdwerk en georganiseerde vrije tijd realiseren en volop gaan voor fysieke en mentale ruimte voor alle kinderen, jongeren en vrijwilligers.

Merci, merci, duizend maal merci om vol te houden, om er te zijn voor elkaar, voor kinderen en jongeren en om al die tijd te blijven gaan voor wat voor elk van ons echt belangrijk is: ruimte voor alle kinderen en jongeren!  

Een blik achter de schermen van De Ambrassade

2020 was een bijzonder hectische tijd, ook voor De Ambrassade. Weekends, dagen en nachten heeft het team doorgewerkt: honderden online meetings, ontelbaar veel versies van plannen en documenten en af te stemmen communicatie. Een periode zoals er nog nooit een was geweest, in de aanloop naar een unieke zomervakantie. Het virus dat de jeugdsector draagt, bleek sterker dan een coronavirus ...

Ambras magazine blikt terug op die woelige periode en neemt jullie even mee in die wilde rollercoaster. Zo krijg je een blik achter de schermen, besef je hoe divers het jeugdwerk is, zie je hoe De Ambrassade op verschillende manieren en in vlotte samenwerking met de Vlaamse Jeugdraad en WAT WAT het voor kinderen, jongeren en hun organisaties opneemt. Fasten your seatbelts, GO!