[anysurfer.logo]

Op zoek naar inspiratie Ruimte Delen?

Op zoek naar inspiratie Ruimte Delen?

Ruimte delen

Op zoek naar inspiratie, informatie en achtergrond rond het delen van ruimte? Op deze pagina vind je een overzicht van publicaties, presentaties, excursies en inspiratiemomenten die we realiseerden in het kader van het project 'Ruimte delen is ruimte creëren'. Op onze Facebookgroep ruimte delen is ruimte creëren (met intussen meer dan 300 leden) vind je alvast heel wat goede voorbeelden en inspiratie. 

2018

 • In het tijdschrift Lokaal van VVSG (editie februari 2018) verscheen een artikel met een aantal goede praktijken van hoe steden en gemeenten aan de slag gaan met gedeeld gebruik.
 • Op 25 april 2018 organiseerden we samen met de stad Kortrijk een excursie over gedeelde jeugdwerkinfrastructuur  in Kortrijk. 

2017

 • Op 22 maart 2017 gaven we een presentatie over tijdelijk gebruik van ruimte op het ISB-congres in Kortrijk. Naar aanleiding hiervan verscheen er ook een artikel in het Vlaams Tijdschrift voor Sportbeheer (2017, nr. 259). 
 • In editie 2017 van ons magazine Ambras verscheen een artikel 'Samen onder één dak: tips!' 
 • Op 24 oktober stelden we de resultaten van het project 'ruimte delen is ruimte creëren' voor op onze inspiratiedag ruimte delen in Brussel. 
 • Op 9 november 2017 inspireerden we meer dan honderd personeelsleden van de diensten jeugd, cultuur, sport en onderwijs van de stad Antwerpen over ruimte delen tijdens een intern inspiratiemoment over 'brede accommodatie in functie van vrije tijd en onderwijs’. Bekijk onze presentatie.
 • Op 18 november waren we uitgenodigd op de Veranderfabriek in Aarschot (georganiseerd door Vormingplus Oost-Brabant) om te komen vertellen over het project ruimte delen. Bekijk onze presentatie. 
 • We schreven een artikel met vijf tips om als gemeente aan de slag te gaan om ruimte te delen met kinderen en jongeren in het tijdschrift Dropzone van VVJ (editie december 2017). 

2016

 • Eind april 2016 lanceerden we ons digitaal verhaal “Ruimte delen is ruimte creëren”  via de sociale media. (zie boven: klik op de steden om de verhalen te zien)
 • Op 12 mei 2016 organiseerden we samen met het Vlaams Architectuur Instituut een sessie over “Tijdelijk ruimte gebruiken en delen” op de studiedag "Ruimte voor kinderen in de stad van morgen" in Antwerpen (met als sprekers Pepijn Kennis van Toestand vzw, Emma Tytgadt van Stad Gent, en Aurelie De Smet van Erasmushogeschool Brussel).
 • Tijdens ons Toekomstcongres op 8 juni 2016 gaf Eva De Baerdemaeker een keynote over De Abattoir als gedeelde ruimte, en ging het tijdens de praktijktafel ruimte  over gedeelde ruimte initiatieven in de jeugdsector (met bijdragen van Formaat en Graffiti vzw).
 • In ons jaarlijks Ambras magazine verscheen een dubbelinterview met Ruth Soenen en Pepijn Kennis over “De zin en onzin van ruimte delen”.
 • Op 5 oktober 2016 organiseerden we samen met de Verenigde Verenigingen een excursie over het slim delen van schoolinfrastructuur in Gent. Omdat de excursie vrijwel onmiddellijk volzet was organiseerden we nog een tweede editie op 27 oktober. Je kan het filmpje over de excursie hieronder bekijken.

2015

Op 21 oktober 2015 organiseerden we samen met vzw Toestand een excursie ruimte delen in Antwerpen. Bekijk de  excursiegids.