[anysurfer.logo]

Webinar zieke deelnemer en noodprocedure

Webinar zieke deelnemer en noodprocedure

jeugdwerkondersteuning   |  12 JUNI 2020 | 09:30-12:00

Sinds vorige week staat het stappenplan bij zieke deelnemer en de noodprocedure op onze website. Er is een stappenplan dat gevolgd moet worden wanneer er een zieke deelnemer gesignaleerd wordt op kamp, vakantie, activiteit of het speelplein. Daarnaast is er ook een noodprocedure voor wanneer jullie geconfronteerd zouden worden met een ernstige situatie. Denk bijvoorbeeld aan meerdere zieken tegelijkertijd, of een hele bubbel die besmet blijkt te zijn. Tijdens dit webinar lichten we het stappenplan verder toe. Daarnaast wisselen we uit rond de permanentiesystemen die door koepelorganisaties en lokale overheden worden opgezet.

Praktisch

Dit gratis webinar bestaat uit twee delen. Je kan zelf beslissen of je aan deel 1, deel 2 of het volledige webinar deelneemt. Dit hoef je niet aan te geven bij je inschrijving. Je ontvangt donderdagnamiddag via mail alle praktische informatie om deel te nemen. We maken gebruik van het online platform Zoom.

Programma

 • 9u30-10u30: DEEL 1
  Wat als er iemand ziek wordt op kamp/vakantie/speelplein/… : We overlopen samen met jullie het stappenplan bij zieke deelnemer. Nadien is er tijd voor vragen.
  Doelgroep deel 1: Jeugdwerkers en jeugdambtenaren met vragen over het stappenplan bij zieke deelnemer.

 • 10u30-11u: PAUZE

 • 11u-12u: DEEL 2
  Enkele jeugdwerkorganisaties leggen uit hoe zij hun permanentiesysteem hebben uitgebouwd. Ze overlopen de verschillende stappen en duiden verschillende aandachtspunten. Nadien is er tijd voor vragen.
  Doelgroep deel 2: koepelorganisaties en lokale overheden die een permanentiesysteem zullen uitbouwen.
      • Ben je jeugdwerker bij een lokale groep en heb je een nationale koepel? Dan is dit deel niet relevant voor jou.
      • Ben je een jeugdwerkorganisatie, maar heb je zelf geen nationale koepel? Dan is dit deel wel relevant voor jou.

Jasmien          Schutz
Jasmien Schutz
 • Medewerker Jeugdwerkondersteuning