[anysurfer.logo]

Een zieke deelnemer op kamp, tijdens je activiteit of op het speelplein deze zomer?

Een zieke deelnemer op kamp, tijdens je activiteit of op het speelplein deze zomer?

Jeugdwerk   |  8 JUNI 2020

Covid- 19 gaat deze zomer niet plots verdwenen zijn, daarom dat het goed kan zijn om te weten wanneer een deelnemer niet (langer) kan deelnemen aan je aanbod, wat de gevolgen zijn voor de andere deelnemers in de bubbel, enz. Ook is het belangrijk dat je goed weet welke rol je als organisator hebt, wat je aan ouders kan/mag vragen, wanneer er een medisch expert in beeld komt… 

We overlopen deze en vele andere vragen rond zieke deelnemers en eventuele noodprocedures graag met jullie tijdens de webinar die we hierover inrichten op vrijdag 12 juni. De webinar wordt ingedeeld in 2 delen: 

  • Deel 1: het stappenplan bij zieke deelnemer.
    In dit deel doorlopen we het stappenplan en maken we ruimte voor vragen en opmerkingen.

  • Deel 2: focust op de noodprocedure
    Dit gaat een stapje verder, wanneer je op een kamp/werking/activiteit merkt dat het verder gaat dan een of enkele vermoede besmette personen. Sommige organisaties hebben permanentiesystemen en noodprocedures klaarstaan, voor andere is dit minder concreet of uitgewerkt. Er worden een aantal voorbeelden gegeven vanuit het jeugdwerk en er wordt ruimte voorzien om verder uit te wisselen hoe je daar nu best mee omgaat.  

Wil je de webinar graag volgen? Schrijf je dan zeker in!