[anysurfer.logo]

Netwerkmoment Mentaal welzijn: jeugdwerk & Overkop

Netwerkmoment Mentaal welzijn: jeugdwerk & Overkop

  |  13 JUNI 2023 | 09:30-12:30

Het agentschap Opgroeien en De Ambrassade werken samen met de OverKopnetwerken verder aan de verbinding en kruisbestuiving tussen welzijn en jeugdwerk. De OverKopnetwerken ontvangen in 2023 extra middelen om samen met het jeugdwerk in hun regio aan de slag te gaan rond psycho-educatie. Sommigen hebben hier al veel ervaring mee, anderen niet.

We willen dit moment grijpen om de acties die de komende maanden opgestart worden, zo goed mogelijk te lanceren. Dat start bij elkaar leren kennen en weten welke noden er zijn. De Ambrassade en Opgroeien organiseren daarom een netwerkmoment voor jeugdwerk en Overkop.

Voor wie?

Deelnemers aan dit netwerkmoment zijn zowel lokale jeugdwerkorganisaties, lokale besturen als de OverKophuizen.

Wat gaat we doen?

Het netwerkmoment zal uit twee delen bestaan: 

  • Deel 1: inspirerende sprekers

Introductie door Sara De Potter, beleidsmedewerker mentaal welzijn De Ambrassade en Ruth De Nul, beleidsmedewerker en coördinator Overkopnetwerken Agentschap Opgroeien.

Filip Balthau, coördinator JES Antwerpen, zal het hebben over hoe een Overkopnetwerk ook een organisatie waar reeds veel ervaring en expertise is rond welzijnsvragen kan ondersteunen. Hij vertrekt hierbij vanuit een behoeftebevraging die JES deed bij de eigen jeugdwerkers en de aanstelling van een brugfiguur welzijn.

Leander Mergaert van FOS Open Scouting focust op de ondersteuningsvragen die leven bij een klassieke jeugdbeweging. Hoe gingen zij reeds aan de slag met mentaal welzijn en op welke ondersteuning konden ze hiervoor rekenen?

Toon Vanotterdijk, trajectondersteuner lokale overheden Formaat, heeft het over welke uitdagingen er liggen bij kleinere gemeenten en Overkophuizen en het vindplaatsgericht werken. Hoe kunnen lokale besturen en Overkop hierop inspelen?

Jannes Vanmelle, coördinator Overkop Gent, staat stil bij het PONT-ON project, dat vanuit Overkop de brug slaat tussen jeugdwerk en welzijn. Hoe loopt dit project en wat is bijvoorbeeld de meerwaarde voor een CGG om met het jeugdwerk samen te werken?

  • Deel 2: per regio uitwisselen

Praktisch

  • 9u30 - 12u30: welkom vanaf 9u voor koffie. Aansluitende broodjeslunch vanaf 12u30.
  • Locatie: Agentschap Opgroeien, Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel

Vragen?

Stel ze aan Sara!