[anysurfer.logo]

Inspiratiedag Jeugdwerkinfrastructuur

Inspiratiedag Jeugdwerkinfrastructuur april

jeugdwerkondersteuning   |  1 APRIL 2022 | 09:00-16:30

Tijdens deze inspiratiedag focussen we op een uitdaging binnen jeugdinfrastructuur op lange termijn; gedeeld ruimtegebruik.
Laat je inspireren, verruim je netwerk en wissel uit met geïntereseerden.

Programma

In de voormiddag gaan we in gesprek met Jelle Stragier (expert jeugdlokalen - Stad Kortrijk). Hij maakte een masterplan jeugdlokalen op voor Kortrijk. Dit vormt voor hem en zijn politiek beleid de basis om aan de slag te gaan met bouwprojecten en vernieuwingen van hun aanwezige jeugdverenigingen en infrastructuur.

In de namiddag neemt het Departement Jeugd ons mee in hun ondersteuningsaanbod voor jeugdinfrastructuur op lokaal en bovenlokaal niveau. Ze hebben heel wat financiële ondersteuning waar jeugdwerk beroep op kan doen. Vervolgens gaan we dieper in op de visie van De Ambrassade op gedeeld ruimtegebruik en het belang hierin voor jeugdwerk. 

Overzicht van de dag

 • 9u-9u30: Onthaal met koffie en thee

 • 9u30-10u30: Rondleiding in het jeugdlokaal in Zwalm

 • 10u30-11u30: Toelichting over het ontstaan en het beheer van het plaatselijk project - vzw Chiroscouts Zwalm

 • 11u30-12u30: Presentatie 1 - Op lange termijn aan de slag met jeugdinfrastructuur binnen je lokaal bestuur: de opmaak van een masterplan jeugdlokalen - Stad Kortrijk

  12u30-13u30: Vegetarische broodjeslunch

 • 13u30-14u30: Presentatie 2 - Alle ondersteuning jeugdinfrastructuur op een rijtje - Departement Cultuur, Jeugd en Media

 • 14u30-15u30: Presentatie 3 - Gedeeld ruimtegebruik en de kansen voor het jeugdwerk - De Ambrassade

 • 15u30-16u30: Hoe verloopt de samenwerking tussen de twee jeugdverenigingen? - Chiro en FOS van Zwalm

Praktisch

Locatie 

Deze inspiratiedag vindt plaats in een good practice in Munkzwalm waar de lokale Chiro en FOS groep samen het jeugdlokaal beheren en er activiteiten op poten zetten. Een goed staaltje van samenwerking waar je gedurende deze hele dag rond geïnspireerd zal worden.

Munkzwalm is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het treinstation Munkzwalm op nog geen 100 meter van het jeugdlokaal af. Er is voldoende parkeermogelijkheid beschikbaar.

Inschrijven en prijs

In het inschrijfformulier kies je eerst jouw prijsformule. 
Naargelang je daarna aanduidt of je er in de voormiddag en/of de namiddag zal bij zijn, betaal je ofwel voor een halve ofwel voor een hele dag.

Tina           Schuermans
Tina Schuermans
 • Medewerker jeugdwerkondersteuning