[anysurfer.logo]

Zet jouw organisatie mee aan tafel over het nieuwe JKP!

Zet jouw organisatie mee aan tafel over het nieuwe JKP!

Jeugdwerk   |  19 NOVEMBER 2018

Vanaf januari 2019 zijn er drie plaatsen voor de jeugdsector in de reflectiegroep Jeugd- en Kinderrechtenbeleid. De Vlaamse Jeugdraad was hiervoor al langer vragende partij en eindelijk is het dus zover. Een unieke kans om met jouw organisatie mee aan tafel te zitten bij bijvoorbeeld de opmaak van het nieuwe Jeugd- en Kinderrechtenbeleidsplan. Zoek je nog enkele redenen waarom je dit zeker moet doen? Wij geven je er graag 3!

 1.  2019 is een cruciaal jaar voor het jeugd-en kinderrechtenbeleid. Er komt niet alleen een nieuwe minister van Jeugd, maar ook een nieuw Jeugd-en Kinderrechtenbeleidsplan (JKP). Het perfecte moment dus om met jouw organisatie mee aan tafel te zitten en de stem van de jeugdsector hierover te laten horen.

 2. Wil je jouw netwerk over kinderrechten uitbreiden? Dan is deze reflectiegroep de ideale plek. Want naast de jeugdsector zitten ook de kinderrechtenactoren in deze groep met zowel het Kinderrechtencommissariaat, het Kenniscentrum Kinderrechten als de Kinderrechtencoalitie.

 3. Zoek je een plek om te tonen dat jouw organisatie en bij uitbreiding het hele jeugdwerk ook over brede jeugdthema's een sterke expertise heeft opgebouwd? Stel je kandidaat en bewijs het meteen aan zowat alle administraties van de Vlaamse Overheid. Want ook alle aanspreekpunten Jeugd van de verschillende departement en instellingen zoals de Lijn, VDAB, VRT, ... zitten mee aan tafel.

  Stel je voor woensdag 12 december kandidaat via het formulier dat je in bijlage vindt. Heb je nog vragen? Contacteer onze beleidsmedewerker Jan Raymaekers.

Jan          Raymaekers
Jan Raymaekers
 • Beleidsmedewerker