[anysurfer.logo]

Vlaamse jeugdraad las de beleidsnota jeugd en schreef een advies

Vlaamse jeugdraad las de beleidsnota jeugd en schreef een advies

Jeugdbeleid   |  25 NOVEMBER 2019

Elke legislatuur schrijft de nieuwe Minister van Jeugd een beleidsnota Jeugd, waarin hij/zij schrijft wat de plannen zijn voor de komende vijf jaar. Minister Dalle schreef ook zo’n beleidsnota en de voorbije weken was die nota het gespreksonderwerp van de Commissie Jeugd in het Vlaams Parlement.

Je kan deze beleidsnota zelf lezen. De Vlaamse Jeugdraad las ‘m ook door en legde er de checklist van #kiesjong naast. De Vlaamse Jeugdraad reageerde vorige week al op de budgettaire context waarin deze beleidsnota uitgevoerd zal moeten worden (zie hiernaast).

Ondanks de woorden in de nota, die vaak aansluiten bij de manier van werken van het jeugdwerk, vallen de cijfers immers hard tegen en moet over de sector heen 3 en 6% bespaard worden. Ook alle woorden van deze beleidsnota werden echter gelezen, en de Vlaamse Jeugdraad maakte een uitgebreid advies over alle plannen die hierin worden toegelicht. De Vlaamse Jeugdraad zorgt de komende vijf jaar alvast voor opvolging van dichtbij, als je graag op de hoogte blijft ben je altijd welkom op de Commissie Jeugdwerk.