[anysurfer.logo]

Sven Gatz en de lama lanceren WAT WAT

Sven Gatz en de lama lanceren WAT WAT

Jeugdinformatie   |  2 OKTOBER 2018
Lancering WAT WAT

Gisteren, 1 oktober 2018, werd in de Brusselse Beursschouwburg het nieuwe jeugdinformatiemerk WAT WAT gelanceerd. De Ambrassade, minister van Jeugd Sven Gatz en meer dan 70 partnerorganisaties stelden het project voor aan 150 gasten.

“Door krachten te bundelen hoeven jongeren zich maar te richten tot 1 merk" 
 SVEN GATZ

Sven Gatz: “Jongeren geven vaak aan dat ze informatie missen over bepaalde thema’s. Feit is dat er al heel wat informatie voor jongeren bestaat, maar dat die niet altijd tot bij de jongeren geraakt. Door de krachten van die verschillende initiatieven te bundelen, hoeven jongeren zich maar te richten tot één merk”

De lancering was ook het startschot van de WAT WAT-campagne. Die campagne draait volledig rond dilemma’s. Want opgroeien betekent zo veel als 1000 dilemma’s verslaan. Kleur ik mijn haar blauw of toch maar niet? Is die mop racistisch of gewoon grappig? Is porno kijken illegaal? Het nieuwe informatiemerk WAT WAT wil jongeren van 11 tot 24 helpen in de zoektocht naar het antwoord. Er is niets mis met het antwoord zoeken bij een vriend of Google, maar bij WAT WAT weet je zeker: de informatie is op maat van jongeren, betrouwbaar, niet sturend en beter nog: WAT WAT heeft géén oordeel. 

One-stop-shop 

Aan de wieg van WAT WAT staan minister van Jeugd Gatz, De Ambrassade en 70 jeugdinfopartners. Onze ambitie is een one-stop-shop maken van WAT WAT: 1 merk voor alle campagnes en vragen van jongeren. De komende weken zullen 8 gezichten en hun dilemma’s overal in het straatbeeld te zien zijn, en kan men in de WAT WAT Messenger Game samen de dilemma-lama verstaan. WAT WAT staat vanaf deze week klaar voor alle vragen van kinderen en jongeren tussen 11 en 24 jaar via www.watwat.be

Meer dan een website 

Maar WAT WAT is véél meer dan een website waar 70 partners aan (blijven) werken. WAT WAT is een platform voor alles wat met jongeren informeren te maken heeft. WAT WAT is een website waar je met al je vragen terecht kan, waar je verhalen en getuigenissen van andere jongeren kan vinden en waar je de juiste hulplijn vindt als dat nodig is. Maar WAT WAT zijn ook gewoon leuke verhalen, grappige filmpjes en nieuwe weetjes via facebook & instagram. WAT WAT is je compagnon de route en zal af en toe opduiken als je op zoek bent naar informatie. Het WAT WAT-label helpt je daarbij, want dat label staat garant voor betrouwbare informatie op maat van jongeren. Op welke manier dan ook, WAT WAT is er voor iedereen die het af en toe even niet weet.

“In deze tijden van fake news kan het belang van niet-sturende informatie op maat niet onderschat worden"

“In deze tijden van fake news, verkiezingspropaganda en polarisering kan het belang van niet-sturende informatie op maat van jongeren niet onderschat worden. WAT WAT kan die informatie dicht bij jongeren brengen, door de krachten te bundelen van meer dan 90 organisaties en een strakke regie van De Ambrassade”, zegt Ellen De Boeck van De Ambrassade.

WAT WAT in de media 

Het lanceringsmoment van WAT WAT is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Herbekijk onderstaande beeldfragmenten of lees het artikel: 

WAT WAT posters op jouw school of organisatie?

Onze posters zijn ondertussen overal in het straatbeeld te zien. Maar ook jij kan posters ophangen in je organisatie of op je school. Bestel hieronder je favoriete poster.

WAT WAT en de socials 

Volg WAT WAT op de sociale media: