[anysurfer.logo]

Communicatie- of persmedewerker: schrijf je nu in voor de mediatraining

Communicatie- of persmedewerker: schrijf je nu in voor de mediatraining

Jeugdwerk   |  23 OKTOBER 2022

Jeugdwerkorganisaties hebben niet de luxe om een fulltime persmedewerker of woordvoerder in dienst te hebben. Deze mediatraining is er om jou, als communicatiemedewerker, in één dag te versterken. Verhoog je mediaskills, start je persnetwerk op en kom beter voorbereid én meer zelfzeker aan de start van je perstraject.

Wat kan je verwachten?

In de voormiddag hebben we het over mediabasics: hoe ziet het medialandschap eruit, wat zijn de evoluties van de voorbije jaren, hoe kan je je als organisatie organiseren om met de pers om te gaan, waar hou je best mee rekening als je met media omgaat en met welke tips vergroot ik de kans dat ik achteraf tevreden ben over wat er verschijnt? Jory Maeyaert, persmedewerker van De Ambrassade, neemt je mee door de basics van perswerk.

In de namiddag laten we journalist Sofie Geusens van het Nieuwsblad ons het vuur aan de schenen leggen. Ze vertelt ons alles over de werking van een nieuwsredactie en inspireert ons met praktische tips over het uitwerken en lanceren van je nieuws. Naast theorie is er ruimte voor oefening en feedback. Scherp je pen en smeer je stem, want je staat op het punt om een getrainde persmedewerker te worden! 

Wie kan deelnemen?

Deze vorming is ideaal voor (beginnende) communicatiemedewerkers, woordvoerders en persverantwoordelijk van jeugdorganisaties en jeugdinfo-partners

Jory          Maeyaert
Jory Maeyaert
 • Pers- en communicatiemedewerker